Igår var det dags för ännu en sprint. Bilen gick än en gång från Helsingborg mot södra Skåne, denna gången för Sövde Triathlon. Motståndet var inte lika hårt som i Trelleborg. Jag sprang i mål på 55.38 cirka 7-8 minuter före 2:an. MTB-cyklisten agerade ovetandes hare och jag tryckte på hårt för att försöka komma ikapp honom. Jag lyckades aldrig, men var groggy när jag sprang i mål.

Under simningen ledde jag första halvan men blev omsimmad mot slutet. Efter en snabb växling var jag ute på cykeln först och behöll ledningen hela vägen i mål. Cyklingen var bra med ytterst lite trafik och vackra vägar. Löpningen var fantastiskt vacker och riktigt rolig. På slutet kom en rejäl stigning jag inte väntat mig (hade dålig koll på banan) men jag kände mig stark och höll bra tempo hela vägen.

Jag är riktigt nöjd med mina tider och med banan. Det enda jag saknade var mer motstånd. Jag hade läst innan att Johan Sarwe skulle ställa upp men han ställde in på grund av dålig hals. Riktigt tråkigt. Såg fram emot att tävla mot honom.
Mina tider var inte särskilt bra i resultatlistan. Enligt resultatlistan snittade jag 39 km/h. Jag var dock närmre 45 km/h när jag väl satt på cykeln. Löpningen stämde nog bra. 18 min på 5km terränglöp efter att ha cyklat sönder mina ben var bra. Simningen har jag ingen aning om den var bra eller dålig. 6:30 är ingen bra tid men jag vet heller inte varifrån de tog tiden eller om banan var exakt 400m. Som cyklist kunde jag simma 400 under 6:10 min i bassäng.
En kort slutsats är att tiderna är mindre viktiga. Min känsla var oerhört bra. Jag kunde trycka ordentligt på cykeln och sedan springa riktigt fort på den avslutande löpningen. Simningen var sämre, jag höll bra tempo i 250m, sedan tappade jag tempot något.


Sövde Triathlon 2013 - Inledande simning, sprinten

Sövde Triathlon 2013 Sprinten

Sövde Triathlon 2013 - Målgång sprinten
Nästa helg blir det inte Berlin. Jag sparar tid och pengar och väljer istället Borås och Kilsbergen. Borås ska jag vinna. Även Kilsbergen står på min Att Vinna-lista. Motståndet verkar bli riktigt bra på båda tävlingarna. Framförallt Kilsbergen verkar ha lockat till sig riktigt bra medel/långdistans-triathleter. Jag ser fram emot två riktigt roliga tävlingar. Denna gången tänker jag springa rätt i Borås också och inte 200 meter för långt.

Istället för Berlin åker jag till Taiwan i november och eventuellt även Luxemburg i september. Den sistnämnda blir dock tuff att få in i programmet då jag tävlar veckan innan och två veckor efter.

Johan Sarwe - Sövde TriathlonJohan Sarwe var funktionär och inte deltagare, till min och hans besvikelse.

One Comment

  • Bra kört. 45 km/h i snitt låter rimligt då vinden var ganska gynnsam för den rundan i söndags. Alla tidtagningsmattor låg vid växlingsområdet. Simtiden är inklusive löpning från stranden vid T1 ca 200m. Cykeltiden är inklusive löpningarna mellan växlingsområdet och vägen, ca 2x200m.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.