För några veckor sedan flyttade jag och Ida ut ur huset i Santa Ponsa. Det var ett bra utgångsläge för träning och tävling under många veckor. Men det var inte perfekt. Löpningen var alltför kuperad, cyklingen blev inte tillräckligt varierande och simhallen hade för dåliga öppettider. Nu har jag dock hittat det perfekta boendet.

För länge sedan skrev jag om att det bästa stället att bo på är gamla stan mitt i centrala Palma. Eftersom staden är liten och utdragen längs med havet är det enkelt att ta sig ut till riktigt bra vägar. Jag springer från norra änden av stan till strandpromenaden i söder på 10 minuter. Från gamla stan tar det 3-4 min att komma ut till strandpromenaden till fots. På cykeln kan jag åka mot väst, nord eller öst för att snabbt komma ut på bra vägar. Om jag åker norrut kan jag räkna med 5-10 min, beroende på trafik, innan jag är ute på riktigt bra vägar. Jag kan välja att cykla västerut, till bergen, eller norr/österut där det är helt platt.
Det finns 2 velodromer, 3 friidrottsbanor, 7 simhallar/utomhusbassänger och flera kommunala gym i närheten. I Palma är idrottsanläggningarna kraftigt rabatterade av staten. Ett idrottskort ger inträde till samtliga anläggningar. Ett individuellt kort kostar runt 90 euro och gäller i ett år. Ett familjekort kostar 100 euro och täcker både mig och Ida i ett år. Utöver den låga kostnaden tillkommer några timmars pappersarbete samt en hel del mental belastning. Spanjorer gillar papper. Dock skaffade Calvia kommun datasystem förra hösten. Frågan är om Palma ligger lika ”bra med i tiden.”

Mitt inne bland de gamla rustika byggnaderna i gamla stan ligger en simhall med riktigt bra öppettider och få besökare. Simhallen ligger helt oannonserat på bottenvångingen i en gammal stor byggnad. Tvärs över gågatan från simhallen ligger rustika bostadshus. I ett av de husen är träningsbasen belägen. Det innebär att jag kommer ha ungefär 10 sekunders promenad från dörr till bassäng.

Lägenheten är ett duplex. Det innebär att den är fördelad på två våningar. Den nedre våningen ligger på 2a våning i huset och inkluderar sovrum, badrum, hall och kontor/cykelrum/träningsrum. Den övre våningen, högst upp i huset, i huset inkluderar ett stort fullutrustat kök/vardagsrum samt en stor terrass på 20 kvadrat med utsikt över simhallen.
I varje rum finns klimatanläggning samt dubbla fönster. Med andra ord minimerar jag risken för att bli sjuk pga fukt eller bli väckt pga oljud.

En halv kilometer från bostaden ligger matmarknaden. På bottenplan ligger en saluhall där bönder, fiskare och andra handlare säljer råvaror. På övre plan ligger Mercadona. En traditionell mataffär med allt som inte finns i saluhallen på bottenplan.

Här följer några stulna bilder från mäklaren:

Skärmavbild 2013-06-11 kl. 07.05.02

Terassen med simhallen i bakgrunden

Skärmavbild 2013-06-11 kl. 07.06.54

Övervåningen med utgång till terassen

Skärmavbild 2013-06-11 kl. 07.06.02

Kök med bra kyl och frys samt diskmaskin. (Soffan ska ut)

Skärmavbild 2013-06-11 kl. 07.07.56

Nyrenoverat med inslag av stenväggar

Skärmavbild 2013-06-11 kl. 07.05.37

Kontor/cykelrum/träningsrum. (Sängen ska ut)

Skärmavbild 2013-06-11 kl. 07.08.14

Sovrum

Skärmavbild 2013-06-11 kl. 07.07.41

Sovrum

Det som saknas nu är lite färg (dock inte bokstavligen) samt 4-5 cyklar. Jag och Ida åker ner till Mallorca i mitten av juli för att ordna med papper, möbler och annat. När vi löst det flyger jag tillbaka till Sverige igen för att tävla och träna. Sedan spenderar jag större delen av hösten i Palma. Denna lägenheten blir min träningsbas under de närmsta åren. Här kommer jag att ha en trygghet. Äntligen kan jag sluta leta efter förbättringar. Det blir inte bättre än så här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.