Inför höstens tävlingar kommer jag att skriva en kost och träningsdagbok på min facebooksida. Jag kommer att skriva allt jag äter (även sånt jag inte borde) samt allt jag tränar. Månaden avslutas med Tjörn Triathlon den sista augusti. Därefter tävlar jag i tre st halv IM till som går inom loppet av en månad.

Det är dock viktigt att känna till mitt utgångsläge. Jag har nu satt igång efter en längre tids återhämtningsperiod då jag tränade lätt. Den senaste veckan har jag stimulerat min syreupptagningsförmåga genom korta intervaller 1-2 ggr/dag. Den akuta förbättringen är markant.

Från början hade jag en träningsplan som jag tyvärr måste justera så mycket att det inte finns någon mening med att publicera den. Adressändringen och den fysiska flytten tog några träningsdagar från mig i början av perioden.

Ikväll kör jag mitt sista korta intervallpass. Imorgon cyklar jag 3h hårt i bergen efterföljt av 5 km löp i tävlingsfart samt simning på eftermiddagen.
I övermorgon (fredag) springer jag 4x5km i tävlingsfart samt simmar två gånger.

Därefter gör jag en mer långsiktig plan baserat på den plan jag nu justerat.

De senaste dagarna har jag ätit 3 mål mat om dagen. Havregrynsgröt till frukost tsm frukt samt husmanskost till middag och lunch. På kvällen har jag fokuserat på att få i mig mer protein än bag ätit under lunchen. Till lunch har jag varje dag ätit lite lättare samt mer kolhydrater i och med mitt intensiva intervallschema med två pass om dagen.

Följ dagboken på facebook.com/andreaslinden.se

20130731-164054.jpg

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.