Jag är just nu i mitten av min tävlingssäsong. Rent tidsmässigt är jag i slutskedet om jag räknar med mina tidiga vårtävlingar. Men jag har mycket framför mig.

Sedan 10 dagar är jag på Mallorca och fixar i den nya träningsbasen, en lägenhet mitt inne i Palma. Träningsmöjligheterna är fantastiska. Simhallen är närmsta granne och strandpromenaden, där jag lägger de flesta av mina löppass är bara 3-4 min löpning bort. Att cykla ut från stan tar 8-15 min beroende på vilket håll jag väljer. Här har jag optimala möjligheter framöver. Just nu är det dock lite so måste ordnas. Prio ett är internet. Det går långsamt men vi har gjort vad vi kunnat för att skynda på arbetet med att byta adress.

hem

 

Entrén till lägenhetshuset till höger. Simbassängen är bakom det runda fönstret till vänster.

dammsugare

 

Flyttstäd har inte samma innebörd i Spanien som det har i Sverige. Vi har lagt många timmar på att få lgh riktigt ren.

Träning
Sedan början av juli har jag tagit det mycket lugnt med träningen. Jag har återhämtat mig mycket väl. Nu när jag kört igång igen har jag börjat med en kort period av Vo2max-träning. Korta intervaller för att uppnå bättre syreupptag. Jag blir inte bättre av den träningen än vad jag varit tidigare. Däremot kommer jag upp på samma nivå som jag varit tidigare.
I morse var första gången då jag lyckades snitta över 400 watt under intervallerna under denna perioden. Det är bra. Däremot har jag det tufft på löpningen. Temperaturen har legat över 35 grader. Inomhus på gymmet, där jag kört mina löpbandsintervaller har de luftkonditionering. Det är ändå runt 27-28 grader varmt på de passen. Det är tufft. Jag tror dock att jag klarar kvällens pass bättre än tidigare.
Beroende på kvällens och morgondagens förmiddagspass får jag se när jag lägger in mer specifik träning. Det rör sig dock om ett par eller några dagar.

simning_havet

 

 

Tävling
Jag har precis anmält mig till några tävlingar i Sverige under augusti månad. Formen kommer inte vara på topp. Men förhoppningsvis lyckas jag prestera okej ändå.

 • SM Olympisk Distans, Jönköping 10 aug
 • Kalmar Mini Tri, 14 aug
 • Tjörn Triathlon SM Medeldistans, 31 aug
 • Luxemburg halv IM, 8 sept
 • Pays d’aix halv IM, 22 sept
 • Lanzarote halv IM, 5 okt

Om Luxemburg blir av eller inte är oklart. Jag kommer dock att köra igenom landet precis när tävlingen går. Om min återhämtning efter Tjörn har gått bra kommer jag att starta. Det blir lite av ett experiment. Efter Mallorca halv IM var jag fräsch nog att leverera bra träning en vecka efter. Dock underpresterade jag ordentligt i Alcudia. Det ska jag inte göra på Tjörn. Hösten blir intressant.

Branden på Mallorca
Flygplan cirkulerar över mitt huvud. De flyger lågt och hämtar vatten för att släcka branden som härjar på västkusten i bergen.  Enligt lokala medier är detta den värsta branden på 20 år. I området som det brinner har de tvingats evakuera hundratals människor. Jag hoppas det slutar väl. De har dock fortfarande inte fått kontroll över elden.

branden

 

Elden mellan Andratx och Estellencs

 

flygplan

Ett av alla brandplan som kör skytteltrafik mellan havet och branden

 

Coaching och resor
Jag kommer att vara i Kalmar mellan den 14-19 augusti. Om du är intresserad av coaching är det ett bra tillfälle att träffa mig där. Efter Kalmarbesöket åker jag till Stockholm för att hålla i några gruppass för coachingklienter. Även då är ett bra tillfälle att starta ett träningssamarbete. Till hösten kommer jag att vara fullbokad igen. Så passa på!

2 Comments

 • Låter som om att du fått en bra återhämtnigsperiod som nu kan bytas mot en ny träningsperiod som förhoppningsvis kan resultera i en strålande höst. Vilken är höstens stora måltävling?

 • Andreas är King!

  Du lever mitt önskade drömliv! Träna, tävla och coacha på heltid och dessutom på Mallis!

  Bitter? Ja lite. Avundsjuk? Jajjamen, men jag är för lat och för feg för att försöka ta steget så jag kan ta de :-).

  I mina ögon är livet och situationen du skapat mkt mer värd än något resultat som kan åstadkommas på någon tävling. Men det är ju mitt synsätt, så skit i det, precis som du kan skita i dem andra pessimisterna och fortsätt lev din dröm och äg dessutom upp på framtida tävlingar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.