För tre år sedan gjorde jag allt  jag kunde komma på för att få in pengar/arbete till mitt företag. Jag startade projekt efter projekt för att testa om det fungerade. Min inställning var att det som fungerar blir det som jag behåller. Allt eftersom blev projekten färre och färre. Planen var bra och de projekt som fungerade bra var de som jag behöll.
När jag och Ida började arbeta tillsammans i företaget gjorde vi samma sak en gång till. Eftersom vi var två behövde vi mer pengar för att klara oss. Återigen drog vi igång många olika projekt baserade på bättre eller sämre idéer. 1,5 år senare har vi 3 projekt kvar. Vår tanke var att eventuellt minska dem till 2, men det gick inte riktigt.

Personlig träning/träningscoaching
Den största delen av allt vi gör är min personliga träning för triathlon, cykel, löpning, En Svensk Klassiker etc. Detta är min del i vårt arbete även om Ida kommer med idéer och hjälper till med lite struktur/planering/fakturering.
Med mer tid över från andra avslutade projekt har jag beslutat mig för att öppna upp för ytterligare 5 platser. 3 av platserna är redan reserverade vilket för att jag har 2 platser kvar. Dessa båda platser lär försvinna lika snabbt som vanligt vilket är skönt. Det ger mig god feedback på att jag gör något folk gillar samt att jag når ut till många idrottare på olika nivåer.

Mallorca Training Camp
Våra träningsläger är det Ida som sköter. Jag kommer med idéer och är coach under lägren. Men det är Ida som sköter allt annat. Själva träningen är den enkla biten. Utöver det krävs kundkontakt, hotellkontakt, planering, administration, betalning etc.
Ett tag funderade vi faktiskt på att lägga ner våra träningsläger då vi kände att det räckte med sponsring/personlig träning. Men efter att vi fått förklarat för oss hur gärna de som varit här tidigare, vill tillbaka, kunde vi inte låta bli. Det är alldeles för roligt.

Under nästa år håller vi återigen ett träningsläger i Sälen i juli. Vi testade det lägret i år och hade fantastiskt kul och fick riktigt bra respons.

Tidigare har vi arbetat med ett stort tyskt hotell i Santa Ponca under våra träningsläger här på Mallorca. Vi har haft öppet under många veckor på våren och hade i våras över 30 besökare. I fortsättningen kommer vi att hyra någon mindre anläggning/hus där vi alla bor tillsammans. Som planen ser ut just nu kommer vi att hyra en större byggnad i Alcudia där vi kommer att hålla ett träningsläger mellan den 13-20 april. Boendet sker i dubbelrum, vi serverar halvpension och ordnar transfer till och från flygplatsen.

 

Skillnaden mot tidigare är att det endast är en komprimerad vecka med träningsläger där vi räknar med att bli ca 20 deltagare. Det blir mer jobb för Ida men mindre för mig.

Marknadsföring
Sponsorsamarbeten är inget som dyker upp och som man får. Sponsring kräver en motsvarande insats. Jag lägger mycket resurser i form av tid och energi på detta. Därför får jag mycket tillbaka. I och med att vi är två som jobbar med detta kan vi/jag hålla en hög standard vad gäller sponsorer. Allt hänger samman med allt. Marknadsföringen av lägren går hand i hand med marknadsföringen av sponsorerna. Likadant gör tävlingsresultat. En seger är en seger för alla inblandade parter. Hjärtat av min karriär, vårt företag och allt däremellan sitter i marknadsföringen.

Triathlonläger i Stöten Sälen 2013 - Simning
Triathlonläger i Sälen 2013

Jag följer en hel del andra triathleter. Professionella och amatörer. Bland proffsen i IM-triathlon verkar de flesta fylla ut sin proffskarriär med inkomster från träningsläger och coaching. Det är rätt uppenbart att det krävs en duktig entreprenör för att skapa sig de förutsättningar som krävs för att bli riktigt bra i sporten.

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.