Under den senaste tiden har Mallorca kostat mycket mer än det gett. Både ekonomiskt och mentalt/energimässigt. Jag har sagt det förr. Strukturen här nere är bedrövlig. Ibland känns det som att bedrövelsen inte har något samvete. Idag vet jag att bedrövelsen inte har något samvete.

Sedan vi flyttade träningsbasen från Santa Ponca till Palma har vi haft en del bekymmer. Av någon anledning betalar vi två elräkningar. Dels våran egen. Men även någon annans. Elen här kostar ungefär som den gör i Sverige. Vår elräkning är normal/låg. Den andra elräkningen är helt orimlig. Totalt betalar vi, 2 pers på 80 kvadrat, ca 2000 kr i månaden för elen. Vår förbrukning ligger mellan 250-500 kwh per månad. Det är ingen svår ekvation som krävs för att förstå att något är galet. Ekvationen blir komplett ihop med att elbolaget drar två olika summor (ibland tre) från vårt konto varje månadsskifte. Frågan är bara vad som är fel. Vi har försökt lösa det. Men kundservicen är inte fantastisk. Stora bolag här nere är extremt svårhanterade. De har så många anställda att ingen vill ta ansvar.

Internet, som tog 9 veckor att få, kostar 20 euro/månad. Från kontot drar de dock 48 euro/månad. Samma gäller telefonen. Den är dock 10 gånger dyrare än vad specifikationen anger. Det går att bli blåst och lurad i Sverige också. Men i Sverige har jag alltid fått en uppriktig förklaring över hur jag blivit ”lurad” och var i den finstilta texten alla extraavgifter kommer ifrån. Här blir vi bollade mellan butiken och kundservice per telefon. Hanteringen av problem fungerar som ett flipperspel där alla kastar vidare bollen innan den hinner stanna.

Den här veckan har vi slagit nytt rekord i oförutsedda utgifter. Ca 6000 kr har sipprat mellan fingrarna. Helgen kröntes av att bilen blev bortbärgad från en blåmarkerad parkeringsruta. Vi har ett parkeringskort som låter oss parkera på blåa parkeringsrutor. Denna ruta var dock inte längre giltig. Det står på husväggen 5m därifrån. Att kalla skylten, stor som ett A4-ark, för uppenbar är en ”lätt överdrift”. Den håller nog samma nivå som Johan Elmanders skådespelartalanger.

Det finns ljusa sidor med att vara på Mallorca. Området för veckans fotosession var av högsta klass.
Stranden utanför Colonia Sant Jordi

Stranden utanför Colonia Sant Jordi

Andreas Lindén springer på Mallorca

Andreas Lindén löppass Colonia Sant Jordi, Mallorca

Idag är en sådan dag då jag överväger för och nackdelar med att ha en träningsbas på Mallorca. Möjligheterna är fantastiska. Men omständigheterna har nu krediterat möjligheterna. Sämre möjligheter med enklare väg är just nu något som säkerligen skulle gynna mig mer. Både som idrottare och som människa. Mallorca får en chans till. Men det är dags att betala tillbaka den fantastiska krediten.
Säkerligen förstärks krediten tillfälligt av att jag är irriterad. Men tanken har alltid funnits i bakhuvudet. Även när Mallorca är som bäst. Att rätt som det är blir en vecka förstörd av helt meningslös omständighet.

5 Comments

 • Men går det inte betala alla räkningar med inbetalningskort som i Sverige, inga autogiro, det har jag inte här hemma ens, det är lättare bestrida nått som är fel om jag inte ens har betalat det, blir omständligare då det redan är betalt och förfallet fortsätter utan att kunna sätta stopp. Upp till kamp, jag skulle bli komplett rabiat och verbalt hänga nån oavsett om den vore ansvarig eller inte, nå jävla ordning på torpet får det vara

 • Haha så j’vla grymt!! Vi hade samma problem när vi flyttade till Teneriffa i fjol… Tog 3månader att bara få internet och räkningarna på elen pendlade mellan 400kr/månad till 3000kr/månad utan att vi förstod varför. Du har ju gjort detta förr så vet säkert att när allt funkar så finns alla möjligheter att lyckas. Kör hårt o lycka till!

  • Ja, det är skrattretande. De verkar inte vara riktigt lika noga här. På Kanarieöarna kan jag tänka mig att det går ännu långsammare. Nu har det gått bättre en tid och de positiva bitarna drar ifrån byråkratin ordentligt. Hoppas på att få se dig på ön i vinter ;)

 • Det är väl lite den mentaliteten som finns i de där länderna. Dvs. att det alltid är någon annans fel om ekonomin inte går ihop.

  Tydligen är det också Angela Merkels fel att de har så dålig ekonomi i Spanien, Grekland osv….

  • Inte riktigt. Det är skillnad på fastlandet och Balearerna. Här på Balearerna är det Spaniens fel. Här anser man sig vara Katalaner. Det enda problemet som finns med pengar här är att de ”inte finns”. Svarta löner, svart betalning och sparpengar i madrassen gör det svårt för staten att betala ut pengar till de som verkligen behöver dem. Den skyhöga arbetslösheten stämmer troligtvis inte. De X antal som går utan jobb är de X antal som går utan att få lön inbetald på kontot. Överallt utom i de största butikerna blir hen i kassan grinig över att få summor mindre än 10 euro betalda med kort.

   Jag skyllde iof inte min ekonomi på katalaner eller tyskar. Jag skyllde inte på något alls. Det jag skrev var att Mallorca för tillfället inte lönade sig för mig och Ida. Inte att hela ekonomin går under pga straffavgifter och dubbla elräkningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.