Grunden till allt jag gör just nu är motivation. Jag gör ingenting om jag inte är motiverad. Ibland springer jag på strandpromenaden. Ibland letar jag nya löparleder i bergen. Ibland svarar jag på inspirerande mail. Ibland ringer jag till inspirerande coachingklienter. Men alltid gör jag det med motivation. Jag gör allt spontant. För det är så jag älskar att leva. Det är också genom det receptet som jag lyckats med allt jag faktiskt lyckats med.

Palma är Balearernas huvudstad. Balearerna utgörs av de tre stora öarna Ibiza, Mallorca och Menorca i medelhavet. Mitt i Palma, på en gata i mitten av gränder så trånga att det bästa färdmedlet är cykel eller ben, har jag en träningsbas. På andra och tredje våning har jag sovrum, badrum, träningsrum/kontor, kk och takterass.

Varje morgon när jag vaknar ser jag mig omkring och undrar om jag verkligen vaknat. Efter insikten att jag faktiskt lever pressar jag och Ida (läs Ida) lite juice av lokalt odlade frukter. Därefter består dagen av träning (just nu endast lugn spontanträning), email, fika, sol, lastpallsjakt, fotosessioner, simning i okända vikar, löpning i bergen och/eller ingenting.
Tiden då jag och Ida arbetade under press att få in pengar till hyran, är förbi. Vi är numera rika. Inte på pengar. Vi är rika på frihet, tacksamhet och öppenhet. Pengarna räcker och ibland blir det till och med lite över. Men bara lite. Och bara ibland. Att vägen hit var så kantig, så brant och fylld av hinder gör det än mer skönt att äntligen vara framme. Backen var så lång och brant att antalet höjdmeter borde räcka för att resten av livet ska gå lätt utför. Om jag kämpar går det snabbt. Jag får då valuta för insatsen. Om jag tar det lugnt kommer allt att rulla av sig självt. Efter att jag besegrat toppen har jag gjort mig förtjänt av det.

Skärmavbild 2013-10-04 kl. 17.53.51

Ett ensamt bord, en ensam våtdräkt och en inte lika ensam triathlet på terassen en tidig söndagmorgon. Eller måndagmorgon? Alla dagar ser inte likadana ut. Däremot har jag varje dag möjlighet att göra precis det jag vill. Lyckligtvis innebär det tillräckligt ofta något som innebär inkomst.

Andreas & Ida

 

Andreas Portixol Molinar

Portixol

 

Vackra kvällar spenderas i sanden, vid havet, någonstans på cykelavstånd från Gamla Stan i Palma.

Skärmavbild 2013-10-04 kl. 17.56.09

Gränden nedanför lägenheten är så mycket Palma den kan bli. Elkablar dragna av Tarzan, konstnärliga gatulampor stuprör som slutar 3,5m ovanför marken, gatuhörn missfärgade av hundkiss, kryptiska symboler och oorganiserade brunnslock

 

Cyklar decathlon, cykel

Automatväxlade 24-tums stadscyklar fungerar utmärkt till både löp-pace och transport.

Skärmavbild 2013-10-04 kl. 17.54.48

Lastpallar på terassen, terass möbel

Istället för svindyra utemöbler bygger vi en lounge av lastpallar till terassen. När vi ordnat sitt/rygg-kuddar samt en glasskiva till bordet blir detta perfekt. Bredvid dessa bygger jag ett gym. Chinsstång, dipsställning och skivstång med vikter är allt som krävs. Självklart ska allt kompletteras med en gasolgrill och kryddväxter. Under vinterhalvåret kommer en eventuell testyckel och ett än mer eventuellt löpband placeras här. Monark ska sponsra mig. Jag har bara inte hunnit pratat med dem än.

För tillfället har jag slutat trampa. Jag njuter av fartvinden, lättheten och återhämtningen. Varje kurva och hinder kan jag skickligt parera utan att bromsa. Snart ska jag börja trampa igen. Men aldrig så intensivt att jag någonsin igen tvingas bromsa.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.