Sedan cykel-SM har jag haft känningar i vänstra höftböjaren. Det var vid en krasch, som jag tvingades koppla ur och bromsa med foten för att undvika, som jag sträckte till höftböjaren ordentligt. Eftersom det knappt var märkbart under lång tid trodde jag inte att det var någon större fara. Jag har känt mig svagare men det har aldrig blivit värre. Tills förra veckan. Efter ett långt löppass i skogen fick jag ont.

Jag var hos sjukgymnasten i söndags för att reda ut problemet. Troligtvis är ledde smällen i juni till att jag fått någon komplikation i muskeln. Dock varken bristning eller överbelastning. När jag för första gången på månader sprang över 20 km (annars räknas det inte) kände jag av problemet. Lösningen blir någon specialövning i kombination med en annan specialövning samt de alternativmedicinska superövningarna marklyft och chins.

Idag testade jag att montera min kamera på cykeln för att få lite bra bilder. Dock insåg jag ganska snabbt (när jag ställde mig upp och tog i) att jag missat att byta ut ena vevlagerhylsan. Istället för 3h blev det 1,5h varav 30 min i cykelaffären.

Så här såg det ut där jag cyklade idag. Bilderna hade säkerligen varit både fler och med dramatiska om jag hade kunnat cykla den rundan jag planerat.

Gopro oktober

GoPro oktober 3

Gopro oktober 2

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

4 Comments

    • Tack! Jag har monterat en GoPro Hero3 Black edition med stripes längst ner i bocken. Fungerar utmärkt så länge jag inte kraschar. Men då finns det värre saker som kan gå sönder (läs jag). Rehaben bör gå snabbt så länge jag inte gör något dumt. Tack så mycket!

  • Skulle vara lite intressant med uppföljning av besöket på Sahlgrenska. Kan det problemet leda till andra problem och småskador tror du?

    • Jag håller med. Dessvärre vet jag ingenting än. De ville diskutera och fundera innan de återkom med någon uppföljning. Det enda jag vet är att jag varit där och gjort testet. Fråga mig inte varför de var så hemlighetsfulla..
      Det bör inte leda till andra problem och skador. Däremot kan de ha samma grund som skador eller problem. Men det återstår att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.