Om några timmar går flyget till Köpenhamn där jag ska hoppa på tåget till Halmstad. Jag hade egentligen tänkt åka till Borås men under tiden då jag höll på att boka försvann den sista platsen på det flyget. Det gör inget. Det är heller inget problem eftersom jag har en lösning. I Halmstad bor min syster och några goda vänner. Jag hade ändå tänkt att åka dit under mina veckor i Sverige.

Några saker jag ska göra under min tid i Sverige:

 • Åka skidor
 • Vintercykla
 • Presentera ett nytt sponsorsamarbete
 • Styrketräna
 • Simträna, löjligt mycket
 • Ordna nytt svenskt boende för 2014
 • Presentera en annan ny sponsor
 • Lansera ett nytt projekt
 • Göra min första muscle-ups på 9 månader
 • Gå på möte med några potentiella sponsorer
 • Klara 2ggr min kroppsvikt i marklyft och chins
 • Presentera ytterligare en sponsor

Sverigeloppet

Jag lämnar ett Mallorca som fått sin första snö för vintern. Högst upp i bergen ligger det nästan 2 decimeter snö. I alla fall i förrgår. Idag har snön förmodligen smält.

Snö Mallorca

Efter att inte ha skrivit träningsdagbok på 5 år kommer jag nu att börja igen. Tidigare har jag alltid haft en så dålig känsla när det kommer till siffrorna. I de lag jag kört har de bara varit intresserade av antalet träningstimmar. Nästan alla har struntat i vad jag gjort så länge jag cyklat tillräckligt mycket. Jag såg ingen mening med det och slutade därför skriva.
Ibland har jag trott att jag också är intresserad av att samla på statistik och att ha siffror sparade i arkiv. Men bara när det kommer till effekt, puls och andra referenser som faktiskt kan visa på någon form av fysisk utveckling. Nu har jag kommit fram till att det är just det som intresserar mig. Utveckling. Den jämförbara utvecklingen jag gör från vecka till vecka, månad till månad och år till år. Självklart tränar jag mycket. Men jag ser inte vad tidsjämförelser skulle tillföra.

Träningsdagboken kommer jag att skriva på Garmin Connect. Jag har ingen tanke på att göra den officiell. Ibland kommer jag dock att publicera något pass då och då. Jag kommer även att börja göra egna tester. Av materiel, kost, effekt, rullmotstånd, aerodynamik etc. Få andra verkar anstränga sig för att göra det perfekt. Felkällorna är oftast mer eller mindre irriterande. För att få allt optimerat för mig måste jag göra allt själv. Det blir säkerligen också lärorikt.

Borås Simarena

Under tiden i Sverige har jag ordnat ett tillfälligt boende (se bilden ovan). Jag ska verkligen försöka ta tag i min simning ordentligt. Förhoppningsvis hittar jag någon att simma med också. Helst någon som är jobbigt bättre än jag. Som Colting. Jag ska kolla med honom om Colting version 2.4 har läkt och fungerar efter senaste uppgraderingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.