Den här hösten och vintern har varit fantastisk. Men inte träningsmässigt.

 • Oktober – Avbruten träning pga hemresa och tester i Sverige
 • November – Styrketräning och lättare pass inför inledningen av grundträningen
 • December – Ingen träning efter förbud från läkarna efter vad som senare visade sig vara ett mätfel i oktober.
 • Januari – Kom igång med träningen och var nästan tillbaka i försäsongsformen när jag fick akut bronkit. Behandlades med syrgas och en hästdos astmamedicin. Borta i över tre veckor.

Tanken var att jag skulle kört min tävlingspremiär i helgen som var. Förra årets tvåa (efter mig) vann i år. Han förtjänade det då jag sprang ikapp och förbi de sista 100m. Det sved i benen att inte kunna vara med. Dock inte så mycket som det sved i deras ben sist jag var med.

Idag har jag äntligen kunnat fylla i min träningsdagbok med något annat än ”sjuk”. Ett cykelpass och ett styrkepass på totalt 2 timmar efter tre veckors sjukdom.

Nedan följer en ledtråd på vad jag funderar på att göra i år. Någon som har en gissning?

Höjdkurva

Jag har även hunnit med att fota lite mellan varven. Saker och vyer som jag passerat. Tagna med min mobilkamera. Det är så galet vackert här. När jag under de kommande 10 dagarna cyklar mycket ska jag försöka få se hela ön. Det blir toppen

Mallorca, får vår

Katedral Palma de Mallorca

Palma de Mallorca januari

Portixol Palma de Mallorca

5 Comments

 • Gissningar utan att mathca mot google: Col de la Madeleine? Mont Ventoux kanske?

  Hade de inte varit kul att starta i Haute Route? :)

 • Hejsan Andreas,
  Har du några tips på 50m bassäng nära Palma stad, eller Palma Bay ?
  Med vänlig hälsning, Magnus

  • Tjenare!
   Det beror på när du ska åka hit. I Palma finns en underbar utomhusarena, Son Hugo, som är öppen mellan mars/april-november varje år. För en vecka sedan öppnade även idrottsanläggningen Son Moix igen. Den har varit stängd i 5 år och renoverats för 12 miljoner euro. Jag har dock inte varit där ännu då jag varit sjuk. Men som jag förstått det ska där finnas en inomhus-50a som är öppen året runt.

 • Hej Andreas,

  Foljer din blogg med intresse och riktigt kul att det verkar som om du haft tid och resurser att styra upp saker och ting kring ditt tavlande trots dina halsobekymmer.

  Jag har likt du sumpat tva-tre manader ar traning nov-jan pga olika infektioner och tekniska fel. Mitt huvudmal ar en IM I augusti foljt av ytterligare en I september.

  Du har naturligtvis fler race inplanerade med start redan I maj. Hur ser du pa detta med tanke pa att, manga av, dina konkurrenter kommer vara I relativt bra form tack vare kontinuerlig traning.

  Personligen ar jag lite stressed av att ha missat dessa, enligt exporter, viktiga basmanader. Hur ser du pa detta, hur viktigt ar det egentligen att trana sina 15tim/vecka under dec-feb? Nar kan man anta att sasongen ar kord om man inte natt ett visst mal?

  Intressant att lyssna till nagon som faktiskt lever pa att prestera.

  Mvh

  Palle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.