I måndags hade jag varken klubbtillhörighet, licens eller utlandstillstånd. Klubben jag kör för hade inte ens skickat in sina stadgar till förbundet. Jag försökte skynda på processen något under veckan men var högst osäker på om det skulle fungera. Igår eftermiddag gav jag upp mitt hopp om att hinna ordna alla papper så att jag skulle kunna tävla imorgon (söndag). Då fick jag ett mail från Jonas Ljungblad, sportchef för Svenska Cykelförbundet. Han ordnade allt igår kväll för att jag ska kunna tävla i helgen. Det var mer än jag förtjänade när jag var så sent ute.

Imorgon kör jag därför årets första tävling. Det blir en cykeltävling i Manacor här på Mallorca. Tanken var från början att jag skulle tävlat även idag. Men hela arrangemanget blev inställt pga spanska omständigheter. Dagens tävling krockar med ett annat arrangemang på ön, därför fick de tillståndet indraget i veckan. Det andra arrangemanget verkar vara en duathlontävling, som nu är slutsåld. Obegripligt.

Challenge Primavera

 

Tävlingen heter Challenge Primavera, Manacor. Det är den fjärde deltävlingen (3e i och med dagens inställda race) i en vårcup som går här på ön. Vi ska köra 118 km och lär bli mellan 150-200 cyklister. Motståndet har jag ingen koll på. Men oftast är det med ett par svenskar som passar på att tävla när de är på Mallorca på träningsläger.

Challenge Primavera 2

 

Min taktik är en klassisk ”Survive or Surprise”. Jag ska bara fokusera på att hänga med och hålla ett öga på de som kör i ledartröjor. Ingen grupp kommer att hålla om inte alla eller inga av täten i sammandraget är med. Jag får fokusera på att spara energi och vänta på att de andra ska köra slut på sig. Om de andra kör slut på sig före jag kör slut på mig själv kanske jag hittar på något.

Denna gången är det rätt bra prispengar. Visserligen kan de ibland ha upp mot 500 euro i pris till segraren. Men detta är ändå bättre än en t-shirt och ett badlakan.

  1. 110 euro
  2. 85 euro
  3. 60 euro
  4. 40 euro
  5. 35 euro
  6. 30 euro
  7. 25 euro
  8. 20 euro
  9. – 15.  10 euro

Tyvärr missar jag de andra deltävlingarna som följer. Jag har heller inte kört någon av de som varit tidigare.

Mer info om morgondagens tävling finns här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.