De senaste veckorna har jag kört minst en cykeltävling i veckan. Framgången var till en början varierad. Men under de senaste tävlingarna har jag om och om igen korsat mållinjen långt fram i klungan, eller framför klungan. Min bästa placering är än så länge en 6e-plats i Muro. Innan jag åker till Sverige i juni är mitt mål att ta en seger.

I helgen körde jag ett tempolopp i Maria de Salut här på Mallorca. Jag var tvungen att registrera mig lång tid innan min start eftersom vi skulle starta en och en. I brist på sysselsättning cyklade jag en sväng innan. Det blev dock väldigt lång. Istället för en 20km lång runda blev det 45km på 1h 10min. De hade stängt av alla vägar tillbaka till byn vilket tvingade mig att cykla ett varv runt hela kommunen innan min start. Dessutom i allt högre tempo då jag fick allt mer bråttom för att hinna till min start kl 12:49, ”mas/menos” (mer/mindre).

Min långa uppvärmning var inte till någon nackdel under loppet. Jag cyklade mina 16km på 22min. Det räckte till en 16-plats. Jag var alldeles för feg i kurvorna när regnet öste ner över mig och den sista femtedelen av startfältet. Men det var många som vurpade och bakdäcket släppte när jag ställde mig upp i uppförsbackarna. Att ta det lugnt var ett bra beslut även om det kostade tid.

Helgens tävling var den tredje deltävlingen i en cup fördelad på sex etapper. Under de återstående tre etapperna får jag se till att attackera för att köra in lite tid på täten. Just nu ligger jag på 18 plats. Egentligen är jag 15 man men tävlingsledningen har gett mig samma tid som klungan på den första etappen, vilket är felaktigt och bör justeras om jag säger ifrån.

Resterande tävlingar i cupen:

Canyon Speedmax time trial och triathlon

Som vanligt vid den här tiden på året har jag en hel del för mig. Dels tränar jag mycket. Jag har även en hel del försäljningar och frågor i min shop. I shoppen kommer jag även att lansera Klarna som ny alternativ betalningspartner. Därefter ska jag presentera tre nya sponsorer.

Utöver all träning har jag hunnit med att:

Nassau

äta lyxpasta på Nassau Beach Club,

Toys and tapas

gunga och äta ”Mini Hamburgesas” på Toys & Tapas,
Ida, rösta

rösta i EU-valet

ida-andreas-nassau_536fdb24e087c34689a1084e

och kramas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.