Äntligen fick jag den där segern som jag jobbat för hela våren. Efter min riktigt dåliga vinter där jag varit riktigt sjuk väldigt länge har jag nu slagit mig in i resultatlistorna igen. Under cykeltävlingen i lördags, på Mallorcas varmaste dag hittills i år, kände jag mig i uselt skick. Precis som alla andra i den 38-gradiga värmen. Starten gick på eftermiddagen då det var som absolut varmast.

Första halvan av loppet gick snabbt, men inte så snabbt som det brukar. Därefter sjönk tempot och jag tajmade en perfekt attack. Först körde jag solo länge. Sedan blev jag ikappåkt av en duo. Därefter blev en av mina utbrytarkollegor överhettad/trött och släppte. Med 4km kvar blev jag och min siste utbrytarkollega ikappåkta av en kvartett. Jag lade mig sist i gruppen och väntade bara in spurten. Allt eller inget var det som gällde. Och den här gången fungerade det utmärkt.

andreas-winner

Jag vet inte om det var modigt eller dumt att attackera så tidigt i loppet i den värmen. Ett tag trodde jag att jag skulle trilla av cykeln av värmeslag. Inte någonstans på varvet fanns det skugga. Jag hade inte heller någon langning av vatten utan hoppades att jag skulle kunna svettas tillräckligt under loppet. Min puls var väldigt mycket högre än normalt vid motsvarande belastning och jag kunde känna hur trycket från pulsen i halsen smög sig närmre och närmre öronen.
Visst fick jag en seger. Men det var slitsamt. Idag är det torsdag och jag är fortfarande sliten. Normalt återhämtar jag mig bra på 1-2 dagar. Jag sov 3h på dagen i söndags och 2h på dagen i måndags. Det brukar jag inte göra.

andreas-sineu

Min nuvarande fokus ligger på simning. Det är för varmt för att träna cykel eller löpning hårt. I min grundplanering har jag dock väldigt tydligt simfokus vilket gör att Mallorca passar utmärkt just nu. Jag simmar utan våtdräkt i havet titt som tätt. Dessutom har jag en fantastiskt bra utomhuspool i Son Hugo. Det är nog den enda utomhuspoolen jag simmat i som har öppet till 22:00.

simning

Bäst av allt är att jag kan springa igen. Jag har kört ett par löppass utan att ha haft några problem i höften/baklåret. På lördag kör jag min första triathlontävling för året. Det blir en grymt fin tävling i Port d’Andratx (uttalas Andratsch, inte Andratsks) med 400 startande. Vi simmar i hamnen bland lyxyachter, cyklar tur och retur till en bergsby och springer längs hamnpromenaden bland botox och katthundar med keps. Mario Mola har vunnit denna tävlingen två gånger. Jag tror tyvärr att de ändrat banan. Annars hade det varit kul att jämföra våra cykeltider.

Jag kommer att göra en ”gissa placering och tid”-tävling på min Facebook-sida inför tävlingen i Port d’Andratx. Priset kommer att vara 1000kr att spendera fritt i min triathlonshop. Det räcker till ett par cykelskor, fem par simglasögon för triathlon eller nästan ett par supersnabba lättviktsdojor från Salming. Mer info om tävlingen på Facebook kommer upp imorgon bitti. Den som inte har Facebook kommer att kunna gissa via mitt kontaktformulär. Mer info kommer även här om det imorgon.

stefanie-andreas-4

Under den senaste veckan har jag och Mallorca Training Camp har Stefanie på besök. Vi har simmat, cyklat, sprungit och ätit en hel del tillsammans. Hur trevligt som helst. Ännu en gång har ett läger lett till ny vänskap.
Och yes, tjejen som solar alldeles vid vattnet är naken. Och ja, jag har världens längsta lårben i förhållande till min överkropp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.