Imorgon kör jag årets första triathlontävling. Äntligen!!! Jag hade egentligen tänkt starta min triathlonsäsong redan i början av april i samband med Portocolom International Triathlon. Men vinterns sjukproblem och ofrivilliga träningsuppehåll satte käppar i hjulet för mig. Därefter har jag haft problem med ett baklår. Varken jag eller någon annan (sjukgymnaster, läkare, kiropraktorer, naprapater) har kommit på vad det är. Lika lite vet jag varför det har gått över. En värdelös skadeperiod med andra ord. Jag har inte lärt mig någonting.

Triathlon Sprint Port d’Andratx har vunnits av Mario Mola 2 gånger. Mola är en av världens bästa triathleter på sprint och olympisk distans. Han är uppväxt i Palma och är här lite då och då för att träna. Tyvärr är han inte med i helgen.

Triathlon Sprint Port d'Andratx

Morgondagens tävling går över distansen sprint men har lite längre cykelsträcka.

  • Simning, 750m, troligtvis utan våtdräkt
  • Cykling, 22km, ca 350 höjdmeter, linjecykel med drafting
  • Löpning, 5km

Det blir helt klart under cyklingen som jag måste avancera under tävlingen. Troligtvis måste jag ta mig från en rätt dålig placering till att skapa mig en rejäl lucka bakåt i täten. Jag kommer att kunna simma okej men ändå tappa en del tid på de allra bästa simmarna. Sedan kommer jag att kunna cykla bra. Riktigt bra. Den avslutande löpningen kan däremot gå rätt dåligt. Min förhoppning är att kunna hålla 3:30min/km under de avslutande 5km. Lyckas jag med det efter en riktigt lyckad simning och cykling kanske jag kan gå i mål i topp.

triatlon andratx profile bike

Gissa placering och tid – Vinn 1000kr att spendera i min triathlonshop

För att krydda min debut lite extra arrangerar jag en enkel tävling med riktigt bra prispott. Genom att gissa rätt placering och närmst sluttid kan man vinna 1000kr i presentkort i min triathlonshop. Det gäller att först och främst gissa rätt på min totalplacering i tävlingen. Imorgon tror jag att flera kommer att ha gissat rätt. Av de som gissat rätt är det den som gissat närmst rätt på sluttiden som vinner presentkortet.

Man lägger sin gissning i kommentarsfältet under ett inlägg som handlar om ”gissa placering och tiden”-tävlingen på min Facebooksida. Skriv placering och tid. T.ex. 4e plats, 1h 19min 16sek

Här kommer du direkt till Facebook-inlägget om tävlingen, där du kan gissa i kommentarsfältet.

Tips innan du gissar:

SM Tjörn
Start av cyklingen SM medeldistanstriathlon på Tjörn 31 augusti 2013. Min senaste triathlontävling.

Oavsett hur morgondagens tävling går kommer jag att jubla när jag springer i mål. Jag kommer att vara överlycklig för att jag överhuvudtaget har kunnat delta.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.