På cykeln stapplar jag kanske inte längre. Där går det riktigt bra. Jag har slagit PB efter PB i snitteffekt under korta intervaller. Även under tävlingarna har jag känt mig stark. I helgens tävling hade jag bestämt mig för att köra aggressivt.

Cykeltävling Mallorca, Pla de Mallorca Can picafort

Nedan följer en film från tävlingen. Vårt klipp startar 1 minut in i filmen.

 1. Den första gruppen som är loss kontrade på min attack. Den gruppen bestod av flera starka cyklister med tätplaceringar i sammandraget.
 2. 1:17min in i klippet jagar jag ikapp gruppen med 2-3 man på hjul. Jag fick göra allt arbete själv då de andra hade lagkamrater i gruppen framför.
 3. 1:24min in i klippet har gruppen jag anslöt till blivit ifattkörda av klungan. Jag attackerade igen och kom iväg i en ny grupp som nu drar ifrån klungan.
 4. 1:30 in i klippet håller vi på att bli ifattkörda. Flera cyklister i gruppen var rejält trötta och tempot var lågt. Samtidigt körde klungan bakom hårt.
 5. 2:23min in i klippet har vi blivit ifattkörda. Jag attackerade på slutet och ledde ett tag solo. Med drygt 1km kvar blev jag ifattåkt av de första cyklisterna från klungan. Tyvärr finns ingen film från detta utan bara från spurten där jag rullade i mål i mitten på 45 plats.

Det var längesedan jag körde så hårt på en cykeltävling. Än längre sedan var det jag kunde köra så hårt. Jag hade 350w i Normalized Power under de 100km vi körde. Det är väldigt hårt och faktiskt riktigt bra. Troligtvis hade ingen eller väldigt få högre effekt än så. Men det är inte så en cykeltävling i linjelopp vinns. Nu har jag en tävling till på mig att få till en seger. Det var riktigt nära nu. På lördag ska jag verkligen försöka få till det.

Jag slog även nytt pers förra veckan (igen) i 4x4min Vo2-intervall. 456w i snitt under de 4 intervallerna är mitt nya PB. Jag siktar nu på 470w i snitt till sommaren.

andreas-canpicafort

Cykling är rätt stort här nere. Därför är TV med lite då och då för att rapportera om tävlingarna. Nedan följer ett inslag i Balearisk (Mallorca, Menorca, Ibiza) TV. Tyvärr är jag inte med en enda sekund, trots att jag var i täten så stor del av loppet. Jag får helt enkelt vara i täten på slutet av nästa lopp för att säkerställa TV-tid.

I klippet nedan visas spurten från Sa Pobla helgen innan. Vårt klipp börjar efter 20 sek in i filmen. Innan elitklassen kör ”amatörklassen”. De vurpade tyvärr illa på upploppet. Hoppa därför över de inledande 20 sek ifall ni tycker att sådant är obehagligt.

 

Även min löpning är på gång. Igår sprang jag första passet utan att få större problem med baksida lår. 4km på 16min var allt jag mäktade med. Mer vågade jag inte springa. Inte heller snabbare. Eller långsammare. I och med att problemet sitter just i baklåret kan en högre fart ge lägre påfrestning. Det har inte fungerat att springa långsamt. Men snabbt och halvsnabbt går bra. Benen ligger dock en bra bit efter hjärta/lungor i kapacitet just nu vad gäller löpning. Det löser jag dock snabbt!

2 Comments

 • Vet ju att det är triathlon du satsar på och ej cykel. Men har funderat på om du känner ngn skillnad på cyklingen när du kör paralellt med löpträningen än då du bara cykeltränar, dvs påverkas din cykling negativt av löpningen?

  • Min cykelförmåga påverkas positivt av löpträningen. Jag är van löpare och kan komplettera min cykelträning riktigt bra med löpning. Det är betydligt mer skonsamt och många gånger är det lättare att köra ett pass, som ej är grenspecifikt, i löpning än i cykling. Jag tänker då på t.ex. Vo2-max.

   För någon som är väldigt ovan att springa kan dock cykelförmågan påverkas negativt på kort sikt då kroppen kommer bli sliten och stel av löpningen i början. Efter några veckor släpper det och den positiva effekten kommer igen. Cyklister tränar löpning alldeles för sällan. Många säger ”ska man bli bra på att cykla måste man cykla”. De förstår inte hur fel de har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.