Jag är tillbaka i Sverige efter flera månader på Mallorca. Efter en trevlig midsommar (med en del träning) fortsätter jag att träna. Min tanke var att köra riktigt mycket backintervaller en tid framöver och lägga annan träning lite åt sidan. Efter att jag haft en längre simperiod på Mallorca tänkte jag att jag behövde periodisera något annat för några veckor. Så blev det nästan. Jag simmar lite mer än tänkt och kommer nog att fortsätta med det ett tag till. Samtidigt hinner jag med och kan prestera på backintervallpassen. I alla fall än så länge.

Idag simmade jag med Jonas Colting i Alidebergsbadet. Det var i princip folktomt i badet. Precis som jag önskar. Tyvärr var det också rätt kallt. Vattnet är varmt men luften är ruggigt kall. Även när jag simmar så snabbt jag kan känner jag hur jag skakar av kyla. Jag funderar på att skaffa en tunn  ärmlös våtdräkt till simpass utomhus när det är lite för kallt för speedos men lite för varmt för våtdräkt.

Konceptet just nu är:

1, Simma

Simning Alidebergsbadet
2, Springa till duscharna

Löpning efter simning Alidebergsbadet

3, Duscha med badmössa

Dusch alidbergsbadet

4, Springa tillbaka, cykla hem, efterfrysa fram till löppasset på eftermiddagen

Frysdöden, Alidebergsbadet

Jag ska skaffa en Sailfish Edge våtdräkt utan ärmar. Då kanske jag överlever simpassen bättre och kan prestera lite mer. Edge påverkar inte flytkraften lika mycket som en vanlig våtdräkt. Jag blir heller inte lika varm som i en tjockare dräkt. På så vis får jag ändå ut träningseffekten precis så som jag vill. Jag är själv återförsäljare för Sailfish så det lär knappast vara ett problem. Jag måste bara få hem den innan jag dött frysdöden.

Som sällskap i bassängen har jag den evigt solbrända och aldrig frusna Jonas Colting. Om två veckor ska Colting simma Sverigesimmet mellan Stockholm-Göteborg. 572km simning i kallt vatten, ensam. Jag har inga planer på att vara med mer än någon enstaka etapp.

Colting simmar, Alidebergsbadet

Imorgon ska jag till sjukgymnasten för att se över skadan som numera inte begränsar mig (?) och försöka klura ut vad problemet har varit. Dessförinnan och därefter ska jag träna. Som vanligt.

 

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.