Just nu befinner jag mig i Stöten för ett eget träningsläger. Vägarna häromkring är toppenbra för cykling, löpningen är mjuk och utmanande och simningen går utmärkt att köra i öppet vatten. Att det är 26 grader gör inte saken sämre. Jag har det hur bra som helst och funderar på hur länge jag kan stanna efter lägret utan att något fallerar på hemmaplan.

På torsdag startar vårt öppna träningsläger som pågår tills på söndag. Det är ett triathlonläger med cykelfokus där jag agerar tränare och Emil Jonsson kockar fantastisk mat varje dag. Lägret är slutsålt som väntat och veckan lär bli fantastisk.

Cykling Andreas Lindén

Den 30 juli åker jag ner till Mallorca för en veckas simträning/bröllop. Inte heller denna gången är det jag som gifter mig utan ett par vänner på Mallorca. Under den veckan kommer jag att ha fullt fokus på simning. Allt annat lär bli för varmt. Förra året testade jag att löpträna tidigt på morgonen. Det fungerade okej fram till klockan 08:30. Därefter blev jag så varm att jag hela tiden fick stanna för att bada/duscha.
En vecka senare, den 6 augusti, är jag tillbaka i Sverige för att tävla lite. Vad som väntar bestämmer jag efter denna veckan.

Detta året blir för mig ett mellanår på grund av alla bekymmer med sjukdomar, misstänkta hjärtproblem och skador. Allt har kommit på samma gång. Som löpare har jag inte utvecklats någonting. På cykeln är jag något starkare. Men i vattnet har jag blivit väldigt mycket bättre. Skillnaden i simningen är inte särskilt stor rent tidsmässigt. Däremot simmar jag betydligt mer avslappnat och kontrollerat än tidigare.

Coaching, Andreas Lindén

Istället för lika mycket träning har jag istället utvecklat olika saker som kan ge mig mer tid till träning framöver. Jag har introducerat några nya coachingklienter, startat en triathlonshop och skapat nya alternativ för träningsläger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.