Jag var ett tag lite orolig för hur vattentemperaturen skulle vara här uppe i Stöten. Det var helt fel. Här är riktigt varmt i vattnet. Igår mätte jag upp en temperatur på 20 grader. Idag lär det vara ytterligare 1 grad varmare. Luften är 25-27 grader och solen ger sig aldrig! Inte ens på natten.

Simningen gick lysande! Det var ett bra tag sedan jag simmade med våtdräkt. Riktigt skönt att få ett bättre vattenläge och lite fri fart. Våtdräkten Sailfish One levererade. Mest imponerad är jag över rörligheten i dräkten. Det är något som jag nästan aldrig tänkt på förut. Men igår kände jag verkligen att jag kunde simma precis så bra som jag tränat in det senaste halvåret.

Andreas Lindén med Sailfish One våtdräkt i Stöten i Sälen

Andreas Lindén med Sailfish One våtdräkt i Stöten i Sälen

Andreas Lindén med Sailfish One våtdräkt i Stöten i Sälen

Simglasögonen är ett par Olander Wide Screen. De är grymma till simning i öppet vatten. När solen ligger på under morgon eller kväll dämpar de även ljuset så att jag ser vart jag ska ta vägen.

Andreas Lindén med Sailfish One våtdräkt i Stöten i Sälen

Andreas Lindén med Sailfish One våtdräkt i Stöten i Sälen

De fina bilderna är tagna med vår nya kamera. Jag och Ida köpte en Canon 70d med olika objektiv, stativ och annat nödvändigt i förra veckan. Tidigare har Ida fotograferat med en sju år gammal kamera som inte längre kunde ta vertikala bilder. Mot slutet var den förra kameran så ledsen att våra mobilkameror ibland levererade bättre bilder. Att låta Ida ha en så dålig kamera är som att låta Usain Bolt springa 100 meter i flip flops.

Andreas Lindén med Sailfish One våtdräkt i Stöten i Sälen

Andreas Lindén med Sailfish One våtdräkt i Stöten i Sälen

Från början hade jag tänkt ha en Sailfish G-Range. De var dock slut och jag behövde en våtdräkt snabbt. Sailfish One gick betydligt snabbare att få. Troligtvis simmar jag i en G-Range senare under sommaren. De ska vara något snabbare. Och kanske förtjänar jag snart en ännu något snabbare våtdräkt. Sailfish One slår troligtvis de flesta andra märkens toppdräkter. Men en G-Range ska ge det där lilla extra. Om några veckor kan jag testa och se ifall jag märker skillnaden.

Andreas Lindén med Sailfish One våtdräkt i Stöten i Sälen

Bäst av allt, utan tvekan, är att jag har kunnat springa utan problem. Idag sprang jag 2 timmar i varierande fart över en än mer varierande och utmanande terräng. Det har tidigare varit varierad terräng som gett mig mest problem. Underbart att springa igen. Och på den här platsen. Det är ovärderligt.

andreas-linden-running

andreas-salming-running

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.