Triathlonlägret i Stöten blev riktigt lyckat. Grymt väder, bilfria vägar och mat av högsta klass. Även jag fick riktigt bra träning. Det kunde jag helt ärligt svara när lägret var över och en av deltagarna undrade om jag själv tappat träningstid under helgen. Framförallt har jag sprungit mycket. Jag har till och med kunnat springa mycket utan smärta någonstans. Totalt fick jag ihop 55km förra veckan. Normalt gör jag det under en lätt vecka. Men under ca 6 månader har jag sprungit ca 5km/vecka pga höftproblem.

middag3

Nu börjar mitt hopp växa inför hösten. Kanske kan jag köra någon medeldistanstriathlon (1,9km sim + 90km cykel + 21km löp). Jag har haft som mål att prestera riktigt bra på EM i medeldistans i Peguera. Tyvärr kommer jag kanske inte ens lyckas att kvala dit. Jag hade behövt ett par kvaltävlingar först. För att få en startplats av Triathlonförbundet måste jag placera mig i topp eller inom 7% av segrartiden på en internationell tävling över samma eller liknande distans. Eventuellt har jag ett försök den sista augusti. Dit är det 6 veckor. Det kommer bli ruggigt hårt.

andreas-cyklar

Jag har fått nya kläder av Original Teamwear. De förra kläderna var bra. Men Original har följt med i utvecklingen. De nya kläderna är ruggigt bra. Favoriten är som tidigare deras triathlondräkt. Slimmad som tusan men ändå riktigt rörlig under löpningen.

andreas-närsjön2

andreas-stopp

Till min stora förvåning simmar jag just nu snabbare utan våtdräkt än med våtdräkt. Jag har en hel del simning att avverka de kommande veckorna. Bland annat har jag och en träningskompis pratat om att simma från Almenäs till Sandwalls plats. Det skulle vara kul att se Borås från Viskan.

simpass-flersjön

Imorgon ska jag först cykla tröskelintervaller och sedan försöka springa 4x1km i <3:20-fart. På söndag ska jag testa 6x1km. Därefter blir det 8x1km och slutligen 10x1km. Om jag klarar 10x1km under nästa vecka beslutar jag mig troligtvis för att försöka satsa hårt till hösten. Lyckas jag inte planerar jag istället inför nästa säsong.

One Comment

  • Jag saknade lägret i år. Det var en tränings/mat/social upplevelse utöver det vanliga! Hoppas ni inte fick det riktigt lika bra utan bröderna Svensson ;) Lycka till med löpmålen, håller tummarna att det håller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.