De senaste dagarna har träningen gått fint trots att jag alltid blev överöst av saker jag behöver göra när jag kom hit för en så kort vistelse. I måndags sprang jag riktigt kuperat och fick ont i båda mina hälsenor. Framförallt vänster hälsena. Mitt vänsterben är mitt ständiga problem. Dock har jag lärt mig att hålla det i skick (måndagspasset borträknat).

Sprint-SM i Malmö på lördag kommer bli en riktigt rolig tillställning. Jag är med för att vinna. Något annat mål inspirerar mig inte. Jag är långt ifrån favorit. Även i mina ögon ser jag att andra har större segerchans är jag. Men jag har segerchans. Ju sämre kort jag startar med desto bättre måste jag använda korten. Har jag dessutom flyt och får bättre kort under tävlingens gång kan det gå vägen.


andreas-oakley-breadbox

Jag bjuder gärna mina konkurrenter på ett deltagande med ambition. Alla som slår mig ska veta att jag de senaste veckorna gjort allt för att prestera bra på just sprint-SM. Jag startar med både ambition och potential. För min egen del älskar jag att tävla mot sådana konkurrenter. Jag älskar att slå dem och jag älskar att förlora mot dem.

andreas-ciutatjardin

Just nu har jag en väldigt bra grundfysik sett till styrka, Vo2, rörlighet och koordination. Bortsett från den krånglande höften. Vad jag inte har lika bra är specifik form. Att ha en bra grundfysik och att ha en bra form är olika saker. Formen baseras alltid på grundfysiken men en bra form är en specifikt kortvarigt anpassad ”tävlingsvana” där jag övat in farthållning, tröskel och känsla inför en viss tävling eller flera liknande tävlingar. I och med mina långvariga sjukdoms och skadebekymmer under höst/vinter/vår har jag inte hunnit med så mycket specifik träning.

Det verkar även som att jag kommer att ställa ut en hel del grejer från min triathlonshop i Malmö och Kalmar under kommande två veckor. Därefter har jag en tanke om att kanske ställa ut i Stockholm. Men jag har kanske inte så mycket kvar att sälja då. I Malmö och Kalmar kommer jag att ställa ut Oakley, Salming, Zipp, Olander, Continental, Bont och förhoppningsvis Umara. Tyvärr har jag väldigt begränsat lager av Umara vilket även de själva har. Sommarsäsongens grundlager sålde slut snabbare än de hade räknat med. Kul för dem förstås men värre ifall den extralagda ordern inte hinner hem inom 1-2 veckor.
Av övriga grejer kommer det att gå att testa det mesta. Simglasögon kan man låna med sig för att testa i vattnet, några storlekar av löparskorna finns att testspringa med, Umara (hoppas jag) finns för provsmakning, Zipp-hjulen går att hyra (!) för att testa under hela helgen/veckan och det är fritt fram att ta selfies med något (eller alla) par Oakley-glasögon.

Foto: Ida Carlsson
Glasögon: Oakley Breadbox

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.