Idag åker jag till Mallorca igen för en snabbvisit. Jag åker dit för att hämta hem min tempocykel, träna några coachingklienter, gå på ett bröllop och träna riktigt mycket simning i öppet vatten. Flyget tillbaka går om en vecka igen. Så det är verkligen bara en snabb tur ner och tillbaka.

De senaste dagarna har jag tränat riktigt bra. Kanske lite väl bra med löpning. I måndags fick jag för mig att det var en bra idé att springa 2h över Rya Åsar upp till Månsjön. Fantastiskt vackert. Men kroppen fungerade inte lika bra i den svåra terrängen. Upp till 12km i så svår terräng gick fint. Det var också ungefär så långt som jag sprungit tidigare i liknande terräng. Under de sista kilometrarna fick jag ont i hälsenor och höger knä. Det blev en lång promenad på väg hem istället.

Under helgen var jag på bröllop på Ulvön. Fredrik och Lisa gifte sig under en helt fantastisk helg. Jag blev vän med Fredrik förra året när jag åkte till Zürich för att tävla i Ironman 70.3 Rappersville. Vi gjorde en deal där jag och Ida skulle få bo hos Fredrik och Lisa under tävlingen i utbyte mot att de skulle få bo hos oss i samband med IM 70.3 Mallorca eller något träningsläger. Jag misstänkte att vi skulle komma bra överens redan innan vi åkte. Men vi hade hur kul som helst och blev riktigt bra vänner direkt. Nu tjatar jag på dem om att komma ner till Mallorca för att då få dem att stanna kvar.

Fredrik Bäckström, Andreas Lindén Ulvön Bröllop

 

fredochlisa-kyss

 

Andreas, fredrik och lisa bröllop

 

Ida & Andreas

Förra veckan körde jag 12 träningspass på två dagar. Totalt blev det 13,5h under de två dagarna. Cykelformen är på plats. Jag verkar kunna cykla bra även när jag är rejält sliten. Det är ett gott tecken. Simningen går bra. Tror jag. I och med att jag simmar i öppet vatten har jag egentligen ingen aning. Men det känns bra. Lustigt nog är jag just nu bättre utan våtdräkt än med våtdräkt. Om jag i år har simmat 50 simpass i öppet vatten har jag kört 2 med våtdräkt, resten utan.
Löpningen går haltande framåt. Det är där jag haft problem med skador så länge. Jag försöker få fram en tävlingsfart för 5-10km.

Jag är anmäld till sprint-SM i Malmö den 9 augusti. Det ser jag verkligen fram emot! Därefter kör jag Kalmar Sprint 13 aug, Stockholm Triathlon 24 aug och Skoda Polar Triathlon Series Palma de Mallorca 7 sept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.