På kort sikt skulle jag helt klart ha mest framgång på medeldistanstriathlon och kanske också långdistanstriathlon. Men jag tänker långsiktigt. Mitt mål är att vara som bäst om 10 år. För att bli så bra som möjligt på lång sikt måste jag tänka kort. Alltså börja tävla och träna kort.

Under 2014-2015 kommer jag att tävla på distanser upp till 2h. Mitt fokus ligger på tre svenska SM-lopp. Jag kommer att satsa på SM i duathlon, sprint-triathlon och olympisk triathlon. Målet där är att ta två guld. I två grenar är jag helt klart med i toppen. Det är i vattnet jag tappar. Med fokus på kortare distans kommer jag att förbättra både min simning och löpning. Framförallt kommer jag att träna de grenarna. Den cykelförmåga jag har idag är inte fulländad men väldigt mycket bättre än min simning och något bättre än min löpning.

pre_race_zurich_andreas_fredrik

I Ironman 70.3 Zürich förra året blev simningen inställd och ersatt med 5km löp. Jag fegade ur i starten och tappade. Sedan sprang jag ikapp och ifrån Axel Zeebroek. Men jag tappade en halvminut på Ronnie, Ruedi Wild och Boris Stein. Jag ska bli så bra att jag hänger med dem under första löpningen om ett år. Utan en förändring i träningsfokus är och förblir jag för långsam.

De tävlingar jag preliminärt planerar att köra 2015 är:

April: Portocolom International Triathlon 55,5 (500m sim, 50km cykel, 5km löp)
Maj: Duathlon-SM
Juni: Olympiska SM i triathlon
Juli: Zürich 5150 (18 juli, spikat)
Augusti: Sprint-SM
Oktober: Duathlon-VM, Australien

Givetvis kommer jag att lägga till en hel del tävlingar. Kanske kör jag Svenska Cupen i triathlon. Dessa tävlingar är bara de jag planerat in än så länge. SM-tävlingarna kan komma att byta månad. Jag har lagt in dem utefter när de går i år. Duathlon-VM är ett drömmål att få deltaga i. En av mina konkurrenter på Mallorca blev 8a där i år. Jag är lite sämre än honom på att springa men bör kunna förbättra mig rejält under det närmsta året. Under hela året kan jag också mäta mig med honom, sporras av honom på tävlingar och slutligen bevisa att jag är värd en plats till VM.

Podium Duathlon Can Picafort Mallorca 2013

Toumi Dahmani i mitten segrade i Baleariska mästerskapen 2013 efter att ha hållit ihop på löpningen. Det gjorde varken jag (3a) eller Fidalgo (2a). Dahmani blev i år 8 på Duathlon-VM. Fidalgo blev 5a i Duathlon-VM för U23 2011.

Jag har inte bestämt mig för om jag ska satsa på kortdistans under 1 eller 2 år. Det beror på resultatet. Men jag är helt inriktad på att byta distans till nästa år. I princip alla som idag är duktiga i långdistanstriathlon började som kortdistansare/olympier. Allt fler tidigare duathleter vinner tävlingar i Ironmancirkusen.

Bart-Aernouts-IM-France-2014-_XDP1111

För att bli riktigt nöjd ska jag klara följande tidsmål:

400m simning, <4:50 (idag 5:08)
Cykling, inga tidsmål men bibehålld kapacitet
5km löpning, <15:20 (idag 15:50, inledande löp i Zürich HIM 2013 pga inställd simning)

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.