Jag har lyckats träna riktigt bra de senaste veckorna. Då och då har jag fått lite lättare bakslag med smärtor, lätta överbelastningar och annat tråkigt. Men överlag har träningen gått bra. I alla fall när jag jämför med hösten/vintern/våren. Jag är verkligen på gång. Frågan är hur långt det räcker.

I veckan har cykelintervallerna gått helt fantastiskt bra. Jag är van vid att det går snabbt men det har till och med gått bättre än vanligt. Ju närmre tävling jag kommer desto mer tittar jag på vilken hastighet jag håller och mindre på vilken effekt jag trycker. Som alltid ger det resultat. Något lägre effekt men högre hastighet. Det handlar om tajming, aerodynamik och teknik. För mig tar det 1-2 veckor att komma in i en sådan rytm. Nu har jag den.
Löpintervallerna har gått bra. Väldigt bra med tanke på försäsongen. Jag sprang  i onsdags mitt sista intervallpass. För en gångs skull kom jag ner under 4min/km utan att behöva trycka på så hårt som jag gjort tidigare. Löpsteget är på gång men jag har inte riktigt hunnit få till farten. Positivt är att jag kan springa utan att få det minsta ont.
Simningen är min ständiga akilleshäl. Nu känns den dock riktigt bra även utan våtdräkt. Jag är sämst på att hitta en uppladdning i simträningen för att få till en perfekt form till tävling. Det har antingen blivit för mycket eller också för lite. Simningen blir avgörande för mig imorgon. Jag riskerar att förlora loppet i vattnet om jag inte är helt på topp.

Terrassen Palma

Tyvärr verkar det inte bli så varmt som jag hoppats på. Jag hade gärna tävlat i 33 grader varmt. På något sätt (anpassning?) har jag blivit riktigt stark i värme. Eller kanske blir alla andra mycket sämre när det är varmt. Kyla är istället min svaga sida. Kanske måste man välja för att bli riktigt bra på en sak. Jag känner dock att jag helt klart gjort rätt val.

De största favoriterna till segern imorgon lär vara Joel Vikner och Gabriel Sandör. Normalt har de helt klart störst vinstchans. Imorgon lär vara en normal dag. Men jag har självklart också en chans. Alla har en chans. Större eller mindre. Även jag. Min chans är inte ”större”. Därför måste jag ha mer tur. Och tur handlar egentligen om att med hjälp av förberedelse och fokus kunna ta vara på möjligheter. Därför har jag ofta mycket tur. Men bara efter simningen.

andreas-glad-breadbox

Jag har badat en hel del med solglasögon istället för simglasögon det senaste. Kanske kan det vara till min fördel? ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.