På söndag kör jag min sista tävling för säsongen. Därefter tar jag säsongsvila i några dagar för att sedan börja träna igen. Säsongsvilan blir ingen helvila utan bara lättare träning som jogga med Ida, provspringa fler vandringsleder, cykla runt ön och annat kul.

Den näst sista och tredje sista tävlingen skulle jag köra i lördags. Men det blev ingenting av varken simtävlingen på förmiddagen eller cykeltävlingen på eftermiddagen. Det visade sig kvällen innan att det inte längre gick att anmäla sig till simtävlingen. Cykeltävlingen var tydligen stängd för elitcyklister. Något som jag helt hade missat och som jag inte förstod förrän jag kom hem.

Istället för att tävla åkte jag iväg och simtränade på egen hand. Tyvärr fick jag inte en tiondel så bra träning som jag hade fått om jag tävlat. Jag behövde erfarenheten från simtävlingen samt farten från cykeltävlingen.

GOPRO-Andreas-simmar

GOPRO-simmar2

Istället ligger nu min fokus på helgens tävling. Det är en sprinttriathlon nedanför katedralen i Palma. Jag tror att det är någon form av kommersiell triathloncup som har en deltävling här. Skoda Triathlon Series verkar i alla fall vara en bra arrangör. Förra året var det med riktigt bra triathleter när Jan Raphael tog hem segern över den olympiska distansen. Jag misstänker att konkurrensen inte kommer att vara riktigt lika hård på sprinten. Men det räcker med 1-2 riktigt bra konkurrenter och det blir väldigt tufft för mig.

Mallorca-Challenge-3

Bilden ovan kommer från cykelloppet Trofeo Palma 2014. Vi kommer att cykla på i princip samma bana.

Skoda Triathlon Series Mallorca

Start och mål är bara någon kilometer ifrån träningsbasen i Palma.

I och med att jag inte har en aning om mitt motstånd har jag valt att fokusera på prestationsmål och tider. Mina mål är följande:

Simning 750m – Survive or Surprise
Cykling 20km – 350w i snitt (ca 42km/h)
Löpning 5km – <17min

Lyckas jag med detta är jag nöjd. Jag har klarat att hålla både cykelintensiteten och löpfarten under träning. Nu gäller det bara att få dem att fungera irl också. Det kan vara en helt annan sak. Men det borde gå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.