Jag har gjort en kort träningsplanering inför min sprinttävling, Skoda Triathlon Series Palma Sprint, i helgen. Tävlingen går precis i närheten av träningsbasen och avgörs på distanserna 750m simning, 20km cykel och 5km löpning. Cyklingen och löpningen är helt platt. Dock kan det blåsa en del eller vara varmt.

Träningsschema tis-sön v.36

Tisdag: 

10:00, Löpintervaller på tävlingsbanan, 30/30 (ca 3:10min/km/4:00min/km) totalt 6km lång serie

15:00 Simning bassäng 50:a, uppv (600m) + 3x300m (2x100tävlingsfart/50 återhämtning) + nedv.

 

Onsdag: 

07:00, Cykelintervaller på tävlingsbanan. Tävlingslika intervaller. Totalt ca 10km intensivt.

15:00 Simning bassäng 50:a, uppv. (800m) + 2x400m (2×150 tävlingsfart/50 återhämtning) + nedv.

Den enda anledningen att jag cyklar så tidigt är att jag måste. Vägen där tävlingen går är normalt helt bedrövlig att cykla på. Dels är det förbjudet och dels är det vansinnigt mycket trafik.

 

Torsdag:

08:00, Löpintervaller på tävlingsbanan, 30/30 (ca 3:00min/km/4:00min/km) totalt 4km lång serie

19:00, Simning 10x200m OW, lugnt

Fredag:

10:30 Lugn repetition av tävling. 500m sim (OW), 20km cykel, 2km löp. Inslag av tävl.-fart. på cykeln.

Detta är en återhämtningsdag. Därför tränar jag väldigt lätt. Att jag lägger in korta fartökningar på cykeln beror på att jag kommit fram till att min återhämtning påskyndas av det. Att jag inte gör det i de andra grenarna beror på det ökade slitaget. Jag återhämtar mig mycket snabbt efter cykelpass men inte lika snabbt efter simpass och inte i närheten av lika snabbt efter löppass.

 

Lördag:

10:30 Generalrepetition av tävling. 500m sim (OW), 10km cykel, 2km löp. Inslag av tävl.-fart i alla grenar.

17:00, check in av cykel etc.

Jag fungerar mycket bättre på korta distanser när jag är utvilad men pigg. Ju kortare distansen är desto viktigare är det att jag är pigg och nödvändigtvis inte lika utvilad. Att vara pigg och alert i kroppen är inte detsamma som att vara utvilad. När jag är utvilad är jag slö. Inte pigg och rapp.

Notera även att jag startat min träning kl 10:30 två dagar i rad. Samma tid som tävlingsstarten imorgon. På så vis hittar jag en bra rytm. Ju konstigare starttid och ju mer ovan jag är vid den, desto fler dagar innan tränar jag just vid den tiden. Kl 10:30 är en helt normal träningstid för mig. Därför räcker det med två dagar.

 

Söndag: 

10:30 Tävlingsstart – Skoda Triathlon Series Palma Sprint

Söndagens tävling ska bli min bästa för året. Jag måste verkligen få till ett bra lopp nu.

Andreas-Linden-SantElmFoto: Ida Carlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.