De senaste 10 dagarna har jag jobbat alldeles för mycket. Jag var inställd på att få jobba en del. Men på grund av en missuppfattning fick jag jobba mer än dubbelt så mycket som jag hade tänkt. Det var inte därför tävlingen i Malmö gick vansinnigt dåligt. Där var jag helt enkelt alldeles för dålig simmare i det tuffa vattnet. Däremot var det därför tävlingen i Kalmar gick dåligt. Jag fastnade i mitt eget expotält och fick varken mat eller vila förrän alldeles för sent inpå tävlingen. Istället för att kämpa om segern fick jag kämpa mot kramp i magen. Jag trodde att jag skulle kunna få bästa löptid för dagen men fick istället 115e bästa löptid.

Nu är jag i alla fall klar. Och visst lönade det sig. Jag och Ida har omsatt mer under en månad än jag gjorde under hela år 2011 (säger iof mer om 2011 än om augusti 2014…). Allt vi dragit in går oavkortat till min karriär och Idas hårfond. I år har jag inte varit professionell idrottare. Jag har levt och byggt upp allt annat. Säsongen har blivit ett mellanår och inte mitt genombrottsår som jag förutspådde i september förra året.

Nästa år ska bli mitt år.

Jag ska till Alpe d’Huez

Alpe d'Huez Triathlon 2

Jag ska till Embrun

Embrunman Triathlon

Jag ska till Marseille

Marseille 5150

Och mycket mer.

Jag kommer även att tävla riktigt mycket. Framförallt i simning. En tanke jag har är att starta i många triathlon och tricrosstävlingar på Mallorca och bara simma. Att tävla så ofta i triathlon eller tricross kommer att bli lite för slitsamt. Men simningen behöver jag. Erfarenheten och rutinen. I bassäng är jag okej. I öppet vatten är jag kass.

Nästa år ska jag leva på det jag byggt upp i år. Jag ska marknadsföra det genom att träna och tävla. Sponsorerna ska få den publicitet de förtjänar. Och jag ska vara proffs. Triathlet. Inte entreprenör.

Simarenan Son Hugo Palma de Mallorca - Andreas Lindén

Son Hugo, Palma de Mallorca. En plats där jag kommer att spendera mycket tid på. Men fortsättningsvis inte bara ensam.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

9 Comments

  • Körde långa Alpe d’Huez förra året. Förvisso endast 2½ vecka efter IM Frankfurt, så kanske inte helt optimalt ur ett prestationsmässigt perspektiv. Men bortsett från det en fantastiskt tävling att köra. Bra val!

    • Det låter inte helt optimalt att köra den så tätt inpå. Men jag gissar på att Frankfurt var ditt huvudmål. Kul att höra att den är så bra som den verkar. Sk bli riktigt kul att köra!

    • Jo, Frankfurt (min första IM) var huvudmålet. Alpe d’Huez var mer en social (träffade kompisar där) och spektakulär grej att köra. Skulle dock vara kul att återvända och köra den ”på riktigt”, med linjehoj och ett par fräscha ben. Och dessutom behandla den som den nästan fulla distans som den faktiskt är.

    • Mellanår med innehållandes framsteg är alltid framsteg. Fler människor borde lära sig att framgång aldrig är linjär utan förmågan att vara uthållig, ändra riktning när något inte fungerar och veta varför du sattsar. “Those who have a ’why’ to live, can bear with almost any ’how’.”-Viktor E. Frankl överlevare av koncentrationsläger och awesomness. Ska bli fortsatt fantastiskt att följa dig Andreas, människan som vägrar ge sig!

    • Oj förlåt.. Det kanske inte ens heter så på svenska :) Här nere heter det Triatlo Cross eller Duatlo Cross. Det är en terrängvariant av triathlon och duathlon. Man cyklar MTB och springer i besvärlig terräng. Simningen är vad jag vet oförändrad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.