Hade en riktigt fin morgonrunda idag. Sprang mellan katedralen och Puro Beach (Coll d’en Rabassa) och tillbaka. Normalt trivs jag inte särskilt bra med att träna fram och tillbaka någonstans, såvida det inte är intervaller. Men strandpromenaden tröttnar jag aldrig på. Ljuset, havet och årstiden gör att det aldrig ser likadant ut.

Mallorca strandpromenad, soluppgång 2014 november

Soluppgång Mallorca nov 2015

Just nu formar jag ett par Bont Zero+ i ugnen. Ska börja använda dem som landsvägsskor istället för mina gamla Shimano-skor. Jag får alltid ont i fötterna, trots att de är relativt mjuka. Bont Zero+ är superlätta, superstyva och formbara. De är också mer aerodynamiska än Bont Crono som förbjuds av UCI för att vara ”för aerodynamiska”.

Bont Zero+ formas i ugnen

Under vintern kommer jag även att skifta sadel från Selle Italia Optima till Dash Strike. Jag kommer att köpa in ett gäng Dash sadlar från USA. Tidigare var de löjligt dyra. Nu har de börjat producera sadlar som inte är custom också. Då halveras nästan priserna. Dash kommer prismässigt att ligga kring ISM’s finare sadlar men väga hälften och inte svikta i ”nosen”. Jag gillar lätta sadlar. Att jag sänker totalvikten på cykeln är inte jätteviktigt. Men att sänka sadelvikten är av större betydelse. Jag upplever att min cykelhantering försämras av en tung sadel.

Dash sadel StageDash Strike väger endast 130g och är tillverkad i ett enda stycke kolfiber. Jag väntar bara på att kronan ska stiga lite igen så att jag kan få ner slutpriset under 3000kr.

Eftersom jag ska tillbaka till Sverige mellan den 20 dec och 10 januari lär jag behöva ett par klara Oakley-linser till mina Radarlock. Även detta kommer jag att plocka in till shoppen. Färgade linser i all ära. Det kan vara trevligt att färga världen lite grönare eller gulare. Men genomskinliga linser är mer ärliga. Och jag trivs även när det är grått och mörkt ute. Fast det är helt okej en sådan här dag också.

Mallorca soluppgång, Portixol 2014

 

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.