I tisdags avverkade jag ett morgonsimpass med bravur. Sedan åkte jag och Ida till Ven där JAG trampade runt oss på en tandemcykeli några timmar. Vi åt några glassar, badade (jag simmade), åt makrill, åt en morotskaka och sen ännu mera glass. Det var en underbar dag.

ven-andreas

Men natten till onsdagen vaknade jag kl 02:30 av att jag mådde riktigt illa och kallsvettades. Min första tanke var att jag blivit matförgiftad igen, som jag blev i våras då jag var helt borta i flera dagar. Min andra tanke var att Kalmar Ironman var i fara. Min tredje tanke var att jag kanske skulle kunna boka om och köra Ironman Köpenhamn istället.
Jag spydde, duschade och drack vatten. Sedan gick jag och la mig igen. Dagen efter mådde jag bra men var lite sömnig. Vad som orsakat illamåendet är oklart. Glassen på bilden ovan är huvudmisstänkt. Att jag inte blev dålig direkt berodde kanske på att jag hade fyllt magen med så mycket annat att glassen bröts ner sent. Kanske. Väldigt mycket kanske.

Oavsett vad det berodde på så är jag helt okej nu. Igår körde jag mitt sista ordentliga träningspass innan Kalmar Ironman. Det såg ut så här:

Simning

Lätt uppvärmning och sedan några snabba hundringar. Insåg att jag förmodligen skulle persa på 400m ifall jag testade. 4:58 min på 400m blev mitt nya PB på 400m fritt i 25m-bassäng. Det är ingen märkvärdig tid. Men det är 20s snabbare än mitt tidigare pers på 400m.

Cykling

Jag hoppade på hojen när jag kommit tillbaka. 100km med ca 270w i snitt stod på schemat. Jag beräknade det ta ca 2,5h. Det gjorde det nästan exakt. Snitthastigheten från dörr till dörr blev 41km/h. Det är ett riktigt bra snitt med tanke på den relativt låga snitteffekten och det faktum att jag givetvis förhöll mig till trafik och trafikregler.

Löpning

Direkt efter cykelpasset hoppade jag i löparskorna och sprang 15km. Det tog 1:04h. Något långsammare än beräknat men jag kunde inte riktigt springa som jag tänkt då det igår var fler personer utmed havspromenaden i Helsingborg än vad staden har invånare.
Efter mina 15km sprang jag 2km till fast lite lugnare.

Under samtliga träningspass fick jag i mig 112g Umara Sport/timme i snitt. Något mer på cykeln och betydligt mindre under simningen, av praktiska skäl. Under Ironman Kalmar räknar jag med att få i mig 100g/h i snitt, inkl. simningen.

Andreas löpning

Utöver att vara på Ven och att träna har jag justerat min Speedmax CF (cykeln på bilden nedan) till en mer ”slapp” inställning som passar en platt bana bättre.

Andreas Canyon

2 Comments

  • Åt du månne något med koriander dagen innan? Jag har fått liknande känsla som du beskriver när jag åt någon rätt med just det på kvällen och en del fastnade uppåt svalget. Mådde sjukt illa och kräktes. Nästa morgon var livet på topp igen.
    Kör hårt/ E

    • Det hade det kanske kunnat vara. Tacksam för tipset oavsett. Nu visade det sig vara Quorn. Det ska jag helt klart undvika framöver. I efterhand fick jag reda på att min pappa också blir väldigt risig om han får i sig Quorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.