Om en liten stund lämnar jag Borås för Kalmar. Till skillnad mot hur de flesta andra planerar så har jag valt att köra Kalmar Mini Tri idag. En tävling jag vann 2013. Även 2013 körde jag Kalmar Ironman. Men min plan var att bryta Ironman efter 120km cykling (vilket jag gjorde) och mitt mål den veckan var att vinna Kalmar Mini Tri. Den här gången är det nästan tvärtom.

Jag kör alltid en ”minitävling” med 4 dagar kvar till min riktiga tävling. Oftast i egen regi men den här gången kunde jag få en riktigt praktisk lösning genom att köra en riktig tävling på rätt ort och till och med på samma banor, fast kortare.

Min plan är att tokköra i simningen. Där ska jag göra allt för att inte släppa en grupp som jag egentligen borde kunna haka på. Något udda är att jag simmar betydligt bättre i bassäng än i öppet vatten med våtdräkt. Jag har skaffat mig en skaplig grund men inte tagit mig tiden att spetsa den specifikt ännu.
På cykeln ska jag gå in i IM-fart med en gång. Det innebär ca 270-290w. Normalt på en sprint håller jag cirka 340w. Ibland när jag jagar kan jag hålla upp mot 380w under den första milen. Efter halva cyklingen kommer jag dock lägga in en tröskel och trycka upp mot just 380w. Så min snittfart lär bli relativt hög ändå.
Ut på löpningen ska jag återigen försöka hålla min IM-fart. Där är det dock lite svårare. Jag vet inte riktigt vilken fart jag kommer att kunna hålla. Min gissning är dock 4:10-4:15min/km. De sista 1500m kör jag i tröskelfart 3:30min/km, kanske något snabbare. Det beror på känslan. Därefter ska jag försöka få tillbaka min cykel så snabbt som möjligt så jag kan trampa några mil. Kanske med sällskap?

Jag kommer alltså att vara med och träna. Men det lär ändå gå relativt fort. Några övriga ambitioner än att träna har jag inte. Även om min sim/cykel kommer ta mig rätt högt upp i fältet så är min löpning för långsam för att räcka till en topp 5. Och med tanke på vilka andra som startar så behöver jag nog inte vara orolig för att, trots min tävlingsplan, ”dras med” i avgörandet av tävlingen. Den kommer utspela sig framför mig ändå.

Kalmar mini Tri, Åsa Lundström Andreas Lindén

 

Jag siktar på lördag och gläder mig över att jag vann tävlingen 2013 istället. Det roligaste idag blir faktiskt att simma. Jag måste kunna göra det bättre än tidigare.

 

 

4 Comments

 • Hej Andreas. Enligt resultatlistan för Mini Tri ser det ut att ha gått ungefär enligt plan, eller? En fråga dock, vad hände i T1? Du brukar ju ha snabbast (typ) växlingar…Lycka till på lördag! Kommer och tittar!
  /Jonas

  • Hej Jonas,
   Jag förberedde mig enbart inför Ironman och valde därför att göra växlingen likadant som jag skulle göra inför IM. Hade vanliga linjeskor på cykeln och tog på mig strumpor i T1. Tappade därför tid både i växlingsområdet samt när jag skulle på och av cykeln. Hittade tack vare detta en något bättre lösning till lördagen. Tappade säkert 1min eller mer på Mini Tri men vann kanske 15-20s på Ironman. Det var det värt :)

   Tack för stödet under loppet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.