Jag måste tyvärr ställa in mitt deltagande i Challenge Roth. Min skada är under kontroll men behöver mer tid. Jag hinner förmodligen komma igång och skulle antagligen lyckas ta mig igenom Challenge Roth. Men jag vill inte göra 8:35. Jag hade siktat betydligt snabbare än så. Den formen kommer jag dock inte att hitta. Däremot hade jag den kapaciteten innan jag skadade mig. Plantar Fasciit är en seg skada att bli av med. Jag hoppas att jag nu hittat rätt hjälp och metod för att slippa fler skador från mina värdelösa fötter. Vanligtvis kommer triathleters skador uppifrån och ner. Mina skador kommer allihopa från mina fötter.

Under mitt sista cykelpass innan jag insåg att fotskadad påverkats så starkt av just cykling var jag riktigt stark. Jag skulle köra 180km i IM-fart. Min tanke var att hålla ca 300w. Under Kalmar Ironman höll jag 252w i snitt och hade 41km/h i snitt. Under detta passet höll jag 310w i snitt i över 2 timmar och nästan 90km. Det gav mig dock bara strax över 42km/h i snitt. Men det var en del trafik som påverkade farten. Jag är osäker på om jag hade orkat hålla 310w i snitt under 180km. Än mer osäker på ifall jag hade löst löpningen efteråt. Enligt min puls – ja. Enligt min känsla – ja. Men av min erfarenhet – nej. Då hade jag dock tre månader kvar till Challenge Roth.

Nu har jag bara en månad kvar till Challenge Roth. Det är för lite för att bygga en formtopp. Visserligen var det precis så mycket tid jag hade till Kalmar Ironman. Men jag vill inte åka dit för att göra ett liknande resultat igen.

Det är inte förkrossande även om det sitter lappar och bilder på tidigare segrare/effektfiler/Raelert på min vägg i mitt cykelrum/kontor. Jag får bara ställa om mitt fokus. Det har jag gjort så många gånger att jag vet hur jag ska göra.

Istället skjuter jag upp min säsongsstart. Köpenhamn Ironman ligger risigt till. Eventuellt kan jag köra ifall jag är igång om två veckor. Är jag inte det kommer jag att tävla över hösten/vintern istället. Mitt coachande gör att jag kan vara var som helst, när som helst, hur länge som helst. Nästan.

Några Ironman-tävlingar som kan vara aktuella är: Ironman Mallorca (redan planerad), Ironman Taiwan, Ironman Malaysia, Ironman Arizona (preliminärt planerad) och Ironman Western Australia.
Några halv-Ironman som kan vara aktuella är: Half Challenge Peguera, IM 70.3 Panama, IM 70.3 Sydafrika.

Jag väljer bara några få av dem. Eventuellt blir det alltså en del resande. Men det är inte så mycket att göra åt.

Det jag ser fram emot mest nu är Ironman Kalmar 2017. Jag kommer definitivt köra. Visst går det att cykla på 4:15 där? Jag tror det.

portocolom-2016-20

 

One Comment

  • Vill inte vara den som är den.. men din plantar fasciitis kan mycket väl komma uppifrån. Om du har starka, korta vadmuskler som drar i hälbenet så genererar det en ständig stress på plntar fascia.

    Löste mina egna problem med mindre löpning på asfalt, tofflor på jobbet (betonggolv), stretch och hård massage på knutor i vaderna och under fötterna med olika hjälpmedel. Träna för att stärka upp baksida lår, framsida underben.

    Hoppas det löser sig och att vi får se dej tävla senare i sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.