Jag och Ida har skapat det ultimata cykellägret. Själv har jag många gånger upplevt det lite enformigt och instängt att bo på samma hotell under ett helt läger. Träningsvägarna begränsas till omgivningen och det som ses varje dag är hotellets trygga miljö. Jag är alldeles för äventyrslysten för att enbart arrangera sådana läger. Det är därför vi skapat cykellägret Mallorca Runt. Dessutom har det efterfrågats av lägerdeltagare.

Tanken är att cykla runt ön på 6 dagar. Cyklisterna delar in sig själva i två grupper. En ”lång” och en ”kort” grupp. Jag ansvarar för den långa gruppen de flesta dagar men följer med den korta gruppen någon dag. Om någon i den långa gruppen vill åka en kortare sväng en dag, är det bara att byta grupp. Likadant fungerar det om någon ur den korta gruppen vill cykla långt.

Starten går från Palmas hjärta någon kilometer ifrån katedralen. Den korta gruppen cyklar sedan följande 6 etapper utmed kusten. Den långa gruppen kör en längre slinga som även går in åt land för att uppleva och bemästra några av de hårda backarna på ön. Jag har valt ut de vägar som jag själv uppskattat mest under mina otaliga cykelpass på ön. Backarna fyller en viktig träningsfunktion för oss. I de ordentliga backarna är det fri fart som gäller. Enda kravet är att vänta på toppen. På toppen delas bergspoäng ut till båda grupperna. Ett utmanande träningsläger bör nämligen ha minst en bergspriströja. När det är platt är tempot i grupperna anpassat efter alla. För de som aldrig tidigare cyklat är detta inget läger jag rekommenderar.

Långa gruppen tar sig an Sa Calobra.

Boendet sker på mindre hotell. Samhörigheten blir då bättre än den blir på ett stort hotell. Boende under dagarna är ännu inte helt klart. Men vi kommer som sagt bo på mindre hotell eller i rustika finca’s (Mallorquinska traditionella stenhus), i den utsträckning det går. Efter egna erfarenheter finns det få saker som stärker band bättre än när man gemensamt överkommit något och strävar efter samma mål. Den känslan och den samhörigheten vill jag vara med att uppleva.

Vi kommer ha en servicebil som hjälper båda grupperna. I bilen har vi våra väskor med bagage. Ida är chaufför. Hon ser till att vi får lite fika någonstans utmed turen och att våra väskor finns på plats när vi kommer fram.

Själv kommer jag använda lägret som träningsläger. Jag är deltagande ledare. Efter passen passar jag på att träna några extra pass, antingen simning eller löpning (oftast både och). Jag är mer än lycklig i sällskap under de extra passen. Därför är det även ett bra tillfälle för triathleter att få många cykelmil, bra coaching och en bra upplevelse.

I framtiden vill jag och Ida anordna fler läger i samma stil. Jag har en tanke att göra samma typ av resa i södra Frankrike/Monaco/Italien. Först ska vi få till ett grymt bra läger här. Den som är mest förväntansfull är nog jag själv.

Läs mer här om cykellägret Mallorca Runt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.