Idag har jag tränat 32 min effektiv tid på 95% av max. På förmiddagen sprang jag på löpband. 4×4 minuter med 3 minuters aktiv vila mellan varje intervall. Hastigheten var 15 km/h och lutningen 8%. Pulsen låg mellan 177-180 under intervallerna.  Det var i lägsta laget för att räknas som 95% av max. Dessbättre var det ett utmärkt kvitto på att jag kan springa riktigt fort utan att fördärva mig.

Löpband Peguera

 Andra ser en grå parkering. Jag ser bröderna Raelert på Alcudias strandpromenad under Ironman 70.3 Mallorca

 

Mellan mina två intervallpass var jag i simhallen och tränade teknik. Jag simmar mycket med ”fastbundna fötter” där jag med ett tjockt gummiband spänner ihop mina fötter och omöjliggör ens en liten kick för att hålla mig flytande. Utan en benspark som hjälp för att hålla mig flytande tvingas jag optimera min balans/rotation och mina armtag.
Mitt mål är att lyckas simma under 1:30 med fastbundna fötter. Än så länge är 1:35 min min bästa tid på 100m och 44 sek  på 50m.

Simning ankelband
Ankelband för bättre teknik i simning

Cykelpasset som fick avsluta träningsdagen gick finfint även om tiderna var betydligt långsammare än sist. Denna gång hade jag sådan motvind att jag var 15 sek över min tidigare bästa tid, trots att min belastning var densamma. Även på cykeln körde jag 4×4 min med 3 min aktiv vila.
För första gången på väldigt länge cyklade jag i regn. Jag tror att jag bara har gjort det en gång på Mallorca under det senaste året.

Imorgon står simning 4x300m och löpintervaller 4×4 på löpband på schemat. Eventuellt kommer jag att simma 400m under den inledande intervallen bara för att se min tid.

Jag är så oerhört sugen på att köra mina måltävlingar. Helst skulle jag börja tävla ”på riktigt” redan nu. Men innan dess är det många pass och flera periodiseringar kvar av träningen. Att träna är också kul. Men jag vill vara med i hetluften, simma bra, cykla ännu bättre och sedan avsluta med en grym löpning. Nu är det bara en dryg månad kvar till Tristar 111 Mallorca. Där ska jag vara snabb!

Podium Tristar Mallorca 2012

En av dessa herrar ska vara jag i år.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.