För snart en vecka sedan var jag i Alcudia och Pollenca för ett möte med Sunwing Hotels. Vi hade vårt triathlonläger där i våras och funderar på att ha lägret på samma plats i samma byggnad även nästa år. På vägen hem åkte jag förbi en cykelmekaniker som ska vara öns bästa. Jag har haft lite problem med cykelaffären i Palma. De hinner aldrig klart med cyklarna i tid och jag blir väldigt ofta missnöjd med resultatet. Jag är riktigt petig med mina cyklar och dess inställningar. Tyvärr har jag inte alltid tiden att justera och meka med dem själv.

Jag körde en cykeltävling i lördags i Sa Pobla. Redan vid starten var jag rejält sliten efter 3 Vo2-pass under fredagen och lördagen. Men jag bet ihop, skapade en utbrytning och satte mig sedan på hjul i 80km. Sorgligt nog lyckades jag inte vinna ändå. Jag har helt tappat min spurtförmåga efter att jag började träna triathlon. Efter en dålig spurt slutade jag 5a i tävlingen och klättrade till en 9-plats total i cupen.

Träningsmål vår/sommar 2014

Under fredagen slog jag även mitt rekord på 4x4min cykelintervaller. 429w i snitt under 4 intervaller med 3 min aktiv vila emellan. Det var 4w högre än mitt mål som jag satte upp för några veckor sedan och nästan 20w bättre än mitt tidigare PR. Mitt nya mål är 450w i snitt. Det är fullt rimligt då jag även krossat mitt gamla rekord på en 4min-intervall. Tidigare hade jag snittat 443w i 4 min, nu har jag 467w i 4min. Tyvärr kroknade jag något sen och fick ett sämre snitt ändå.

Mina andra mål var att simma 400m under 5min i kortbana (25m). Jag tror att jag skulle fixa det nu. Men istället ändrade jag målet till samma distans och tid i långbana (50m). Jag vet att jag kan bli en riktigt stark simmare. Det kräver att jag lägger min själ i simningen. Men det fungerade med cyklingen. Där tog det 2 år för mig att gå från en sistaplats på DM i Tranemo till en tiondeplats i den totala världscupen för cyklister under 18 år. Kwiatkowsky vann världscupen det året och Peter Sagan slutade på 3 plats.

Inom två år ska jag kunna simma 400m på 4:30. Jag behöver inte bli bäst i simning. Bara bra. Hur svårt kan det vara? ;)

Andreas Lindén, Pollensa, Mallorca

Andreas Lindén, Pollensa, Mallorca

Port de Pollensa, Mallorca

3 Comments

  • Är tanken med träningen på 400 ett mål för att få upp farten till de längre distanserna sedan? Som du då bara behöver bygga uthållighet till?

    • Helt rätt! 400m är en bra referens som används av många. Farten är det svåra i simning (och egentligen det svåra även i cykling/löpning). Att bli uthållig är mycket lättare än att bli snabb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.