De senaste dagarna har jag kunnat träna på relativt bra. Jag sitter fortfarande fast under en rejäl hög med bokföring. Men nu börjar jag faktiskt se botten av högen.

Igår fick jag till ett riktigt bra löppass. Och ett bra men väldigt kort simpass. Jag tränar egentligen inte särskilt lite om jag ser till vad många andra gör. Men för mig känns 2 timmar träning om dagen väldigt lite. Jag brukar få i alla fall 3 timmar om dagen. Ofta över både 4 och 5 timmar. Någon gång i veckan brukar jag normalt träna 6 eller 7 timmar också.

andreas-linden-lopning-portalsvells-8

andreas-linden-lopning-portalsvells-66

Intervallerna igår var 4x1200m på strandpromenaden. Snabblöpt för det mesta men jag är inte riktigt där jag var förut. Jag kunde springa intervallerna på ca 4min +/- 10s beroende på sträcka. Det är ungefär 100m kortare än jag gjort tidigare på samma tid och intervallpass. Som bäst kunde jag igår komma upp i 3min/km men jag orkade inte riktigt hålla det hela vägen.

I söndags åkte jag och Ida till Port de Pollenca. Där började Ida fota och jag cykla. Det första vi gjorde var dock att ta specifika triathlonbilder i soluppgången. Svinkallt. 5-6 grader och knappt någon värme från solen alls. Bättre blev det senare på dagen då temperaturen åter steg till 15 grader. Tidigare under veckan var det upp mot 20 grader varje dag. Det är relativt vanligt januariväder här nere.

andreas-linden-cykling-formentor-jan-9

andreas-linden-cykling-formentor-jan-18

Det är ny asfalt ut till fyren Cap de Formentor. Vägen dit är 19km. De har lagt ny asfalt 18 850 meter. Sista 150 meterna struntade de i att asfaltera. Det kvittar för mig som cyklist då jag ändå bara vänder där. Men märkligt att asfaltera en så oåtkomlig väg och sedan hoppa över de sista meterna. De måste någon gång tidigare komma tillbaka för att asfaltera om, innan de behöver asfaltera om resten. Det lär ta tio gånger längre tid att åka ut med alla fordon och material än det gör att asfaltera. Förmodligen ligger någon form av spansk byråkrati bakom.

andreas-linden-cykling-formentor-jan-42

Idag bommade jag tre träningspass då hela Palma har bommat igen pga någon lokal helgdag. De är grymma på att fira men jag har svårt att ha framförhållning för varje lokal helgdag. Ibland kan det vara helgdag i Alcudia men inte Palma. Eller i Palma men ingenstans i övrigt. Det räcker alltså inte med en kalender utan snarare minst fem kalendrar.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.