Imorgon (söndag) tävlar jag för första gången i år. Det är en duathlontävling på Mallorca som, förutom att ha lockat 200 startande också har lockat ett vansinnigt bra startfält. Jag vann denna tävlingen 2013 när jag var i rätt usel form men vann efter att ha låtsas vara långt mer bedrövlig än jag egentligen var. Ett sådant trick kan jag dock bara använda en gång. Men det tricket var också starten på en riktigt bra vårsäsong och anledningen till att jag nu blir inbjuden, av tävlingsarrangören, att tävla i Arta igen.

Andreas Lindén seger Artà Duathlon 2013
Prisutdelning Arta Duathlon 2013

Bland morgondagens startande finns framförallt Emilio Martin. Han har flera pallplatser i ITU’s duathlon-VM och en seger. Han springer så fort att han förmodligen skulle hinna stanna och kissa två gånger på inledande 5,5km utan att jag lyckas hänga med honom ändå. Toumi Dahmani kommer också att vara där. Han blev 8a på ITU’s duathlon-VM 2014. Om Fidalgo och Vicente kommer vet jag inte. De båda har topplaceringar från duathlon-VM/EM som U23or och juniorer. Fidalgo var 2a i Ironman Mallorca och Vicente var en del av det spanska triathlonteamet på flera världscuptävlingar 2013.

Med andra ord lär jag inte ha så stor chans på en topplacering imorgon. Men det är heller inte mitt mål. Mitt mål är att kunna ta mig i mål utan smärta och sedan återhämta mig kvickt. Utan att ha ont i flera dagar efteråt. Och då efter att ha genomfört en tävling i så högt tempo som jag för närvarande klarar av.

Duathlon Arta

5,5km löpning – Mycket kuperat
20,2km cykling – Platt
2,9km löpning – Semikuperat

Följ tävlingen:
Twitter @lindenandreas
Instagram @lindenandreas
Facebook.com/andreaslinden.se

arta-utsikt

Vi springer från staden nedan upp hit till borgen under inledande löpningen. Det hade jag inte en aning om sist jag tävlade här men blev glatt överraskad. Min form var knappast god för det egentligen. Men det är roligt med den typen av löpning.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.