Imorgon åker jag tillbaka till Sverige för att hämta ut ett paket, skriva under ett brev, skriva under ytterligare ett brev och åka ett Vasalopp. Innan jag styr vidare mot Borås, efter att ha landat i Köpenhamn, stannar jag i Halmstad några dagar. Där kommer jag att träna och snacka med Simon och Tommy från Umara. Jag kommer även att köra ett fystest under min visit i Halmstad.

Simon är VD för Umara AB och ligger bakom själva produkterna. Han är den person som har störst betydelse för min träning efter jag själv. Simon har tränat mig sedan ett par år tillbaka. Aldrig fullt ut dock. Vi gör tillsammans ett helhetsupplägg och en långsiktig planering. Sedan planerar jag mer specifikt.

Superklassikern planering med Simon Gustavsson & Andreas Lindén

Simon var med redan under Superklassikern 2010. Jag hade svårt att få med någon på äventyret. Innan dess kände jag inte Simon jättebra men efter det bli vi väldigt bra vänner. När jag ringde Simon och frågade om han ville följa med svarade han ”JA” redan innan jag hunnit fråga.

En del i grunden till att Simon kom på idén med sportdryckstillverkning var att han alltid rådde mig att blanda min egen sportdryck innan varje tävling. Det var riktigt knepigt och smakade piss. Jag berättade att jag använde mig av ett annat svenskt fabrikat. ”VA?! De har ju inte ens fruktsocker i sportdrycken. Det är som att du inte har något framhjul på din cykel.” Några månader senare skickade han mig Umaras första exemplar. Han skickade också en mapp ”Läsvärt”. 200 studier som han använt som referenser för att ta fram marknadens bästa sportdryck.

Marklyft
Under 2013-2014 gjorde jag en enda förändring i träningen. Styrketräning! Jag ökade från 1ggr min kroppsvikt i marklyft och knäböj till 2,1ggr min kroppsvikt i 5 reps x 2 set. Jag ökade 2kg i kroppsvikt men tryckte 450w i snitt under 4x4min intervaller istället för tidigare 405w. En ökning med 10%. Den enda fysiska förbättring jag gjorde var styrkemässigt. Inte syreupptag, inte tröskel, inte vikt eller något annat mätbart.

Idag kämpar Simon med att få fart på företaget Umara. De tog fram en sportdryck, bättre än allt annat på marknaden, för att ett brinnande intresse fanns. Problemet är bara att Umara inte har en krona till marknadsföring. Men de accelererar ändå ordentligt på marknaden. Och jag tror att idrottare förr eller senare inser fördelen i att använda det främsta på marknaden. Framförallt i uthållighetsidrotter där så mycket handlar om energi. Som Simon sa till mig: ”Om du kunde få mer energi än du någonsin haft tidigare. Hur skulle du använda den då? Skulle du använda energin till att springa snabbare eller längre?”

Simon har skrivit en kortfattad artikel om vetenskapen bakom hans sportdryck här. Den artikeln är grunden till en kunskap som kan leda till rejäla tidskapningar. Ju längre aktivitet, desto bättre.

Efter vintermyset och testerna i Halmstad åker jag till Borås. Dels för att simma väldigt mycket. Men jag kommer även att njuta av vintern genom att springa och cykla ordentligt. Jag må tillbringa mycket tid i ett varmt land. Men jag älskar vintern. Särskilt när jag vinner min och brorsans hockeymatch i Sudden Death.

andreas-jonathan-ishockey-18
Dagens laguppställning
andreas-jonathan-ishockey-17
Hörru! Ida fotar
andreas-jonathan-ishockey-19
Men säg det då!

Efter att jag spöat brorsan i hockey ska jag utklassa honom i Vasaloppet. Han är dock en naturbegåvning. Och sist jag försökte utklassa honom skrattade han åt mig hela vägen hem från Mora. Nästan.

Som bonus åker jag förbi Salmings huvudkontor på onsdag eller torsdag och hämtar ut ett par nya skor. Ska även försöka få med ett par trail-skor om det finns för att testa i snön. Jag vill absolut inte springa med dubbade skor. Och de flesta trailskor är så otympliga. Blir spännande att testa Salmings trailskor som ska vara neutrala och lätta men ändå ha bra grepp. Jag har skyhöga förväntningar. Hoppas även att få till ett löppass med Jocke (mest känd som Office Rat Runner). Sist flåsade jag mig igenom löpningen med Jocke i usel form med en trasig kropp.

Igårkväll gjorde jag klart min årsplan för 2015. Den är grym! Jag publicerar den imorgon. Nu ska jag springa. Styrketräna. Simma. Och springa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.