Januari:

Fart/Syreupptag
Under månaden ligger fokus på att uppnå samma syreupptag som jag utvecklat tidigare. Då jag ej anser detta vara min begränsande faktor under några kommande tävlingar kommer jag endast att ägna några veckor åt detta.

Tävlingar:

 • Söndag 27: Duathlon Sprint Artà

Februari:

Tävlingsfart
Det viktigaste för mig under tävlingarna är att hitta rätt fart och kunna hålla den farten. Detta gäller framförallt löpning och simning. Under februari månad kommer jag köra långa intervaller där jag hittar rätt rytm.

Tävlingar:

 • Söndag 10: Duathlon Sprint Palma de Mallorca
 • Söndag 24: Duathlon Sprint Binissalem

Mars:

Tävlingsfart/mängd
Återigen är det tävlingsfart som gäller under halva månaden. Jag lär ha kunnat höja min tävlingsfart samtidigt som jag lärt mig finna den under feb+mars. Sista halvan av månaden kommer jag att öka träningsdosen och trötta ut kroppen för att få en superkompensation (formtopp) till den 7 april. Det tuffa träningsblocket är också det första av två långa träningsblock inför halv Ironman i Alcudia den 11 maj. Under sista halvan av mars kör jag många krävande pass på cykeln.

Tävlingar mars:

 • Söndag 10: Duathlon Olympisk Can Picafort
 • Söndag 17: Duathlon Sprint Cala Ratjada
 • Söndag 24: Duathlon Sprint Mahon
 • Lördag 30: Triathlon Sprint Capderra
 • Söndag 31: Cykel XXIX Trofeo Pascau Ariany

April:

Tävlingsunderhåll/mängd
Uppåtgående form efter första formtoppsblocket i . Tävlar den 7 april. Innan dess kör jag endast tävlingsunderhållande träning. Därefter kör jag mängd runt tävlingsfart mellan 14 april-31 april. Återigen kör jag många krävande pass på cykeln. Beroende på hur kroppen känns i slutet av månaden slutar jag nedbrytningsperioden någon gång mellan den 25-31 april.

Tävlingar:

 • Söndag 7: Tristar Mallorca 111, Portocolom – Måltävling
 • Lördag eller Söndag 13 eller 14: Triathlon Palma de Mallorca Sprint
 • Lördag 20: Cykel V Memorial Josep Nicolau
 • Söndag 28: Memorial David Gomez Sanchez

Maj:

Tävlingsträning
Fram till tävlingen den 11 maj kör jag endast lätta återhämtande pass med fartökningar. Just denna tävling är min absoluta måltävling under hela säsongen. Därefter omvärderar jag säsongen och ser vad som komma skall.

Tävlingar:

 • Lördag 4: Triathlon Olympisk Colonia Sant Jordi
 • Söndag 5: Triathlon kort/krånglig distans Ican Peguera
 • Lördag 11: Thomas Cook Ironman 70.3, Alcudia – Måltävling
 • Söndag 26: Triathlon Sprint Palma de Mallorca

Uppvärmning Ican Triathlon
Inför Ican Triathlon, sept 2012

I dagarna lägger jag en mer precis planering för januari månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.