Jag har funderat fram och tillbaka på hur jag ska lägga upp mitt liv. Hur jag ska hitta struktur i tillvaron och var jag ska ha min trygghet. Just nu bor jag i Dalsjöfors med min familj. Men jag är nästan aldrig ”hemma”. Sedan december 2011 har jag spenderat den mesta delen av min tid här på Mallorca. Det är något jag vill fortsätta med.

Triathlon Göteborg 063

2013 – från Hindås till Canberra?

Vår 2013
Under våren är jag och Ida på Mallorca. Jag tränar och coachar, Ida fotar/filmar/skriver/administrerar/etc. Vi kommer hålla en hel del träningsläger. Framförallt under mars/april kommer många ner för att träna triathlon, cykel eller löpning. I kombination med att vara coach under lägren tränar jag själv strukturerat och oförhindrat till mina tävlingar. Huset vi hyr har vi till den sista maj. Då skickar jag troligtvis hem Ida till Sverige med mycket packning. Själv åker jag förmodligen till Zurich och kör en halv IM ”på hemvägen”.

Stora tävlingar

 • Tristar 111, Mallorca
 • Mallorca 70.3, halv Ironman
 • Wien eller Zurich 70.3, halv Ironman

Andreas Raelert winning Thomas Cook IM 70.3

 

2011 års segrare på Mallorca – Andreas Raelert

Sommar 2013
Jag och Ida har planer på att skaffa ett eget boende tillsammans i Borås. Eftersom vi inte är hemma särskilt mycket kommer vi ta något litet och billigt. Jag har lämnat en intresseanmälan på en lägenhet idag.
Borås är en bra bas med närhet till flygplats, bra träningsanläggningar och billigt boende. Vädret sätter dock käppar i hjulet för en riktigt seriös satsning på triathlon. Därför väljer jag att vara borta mycket.
Under två veckor är vi i Sälen och anordnar triathlonläger. Det blir ett fantastiskt träningsläger med underbar mat/boende/träning.

Stora tävlingar

 • Berlin 70.3 halv Ironman
 • Wiesbaden 70.3 EM, Ironman
 • Kalmar Ironman
 • Tjörn Halv IM, SM/Irland 70.3 halv Ironman
 • SM Kortdistans, Halmstad

Michael_Raelert_Wiesbaden_Ziel

Yngre brodern Raelert vann EM i Wiesbaden

Höst 2013
Det är nu det svåra beslutet ska tas. Egentligen är det inget svårt beslut i och med att alternativen är många och riktigt bra. Jag och Ida kommer eventuellt att stanna i Borås till oktober månad. Eftersom vi åker iväg och tävlar mycket blir det inte heller då särskilt mycket tid i staden. Eventuellt firar jag min födelsedag med att springa Kretsloppet.
Vart vi spenderar hösten beror på var vi väljer att spendera vintern. Alternativen pendlar mellan Kanarieöarna, Mallorca och Borås.

Oavsett alternativ har jag ett mål – att kvala mig till VM i Las Vegas. Därför vill jag köra så många Ironman-tävlingar som möjligt från september 2013-augusti 2014. Mina kvalpoäng räknas från de fem tävlingar som gått bäst under det gångna året. De 40 bästa får en plats. Förmodligen tackar 15 pers nej vilket ger de 55 bästa chansen. Det är ett högt mål men jag ska dit. Jag ska försöka år efter år tills jag lyckas.

Stora Tävlingar

 • Marseille 70.3, halv Ironman
 • Lanzarote 70.3, halv Ironman

Vinter 2013/2014
I oktober, när jag och Ida kommer hem från Lanzarote, kommer vi eventuellt att åka till Australien. Tanken är då att jag ska köra 4 stora halv Ironman-tävlingar under vintern. Tre av dem går i Australien och den sista i Nya Zeeland. Om resan ska bli av behöver vi ha mycket kött på benen när vi åker. När vi kom till Mallorca första gången för att jag skulle träna visste vi alldeles för lite om allt. Därför kom träningen i kläm i början. Det får inte hända om vi åker till Australien.

Efter den sista tävlingen på Nya Zeeland åker vi tillbaka till Sverige. Vi stannar dock inte länge innan vi åker ner till Mallorca igen för träning/tävling och arrangerade träningsläger.

Stora tävlingar

 • Mandurah 70.3 halv Ironman eller Port Macquarie 70.3 halv IM
 • Shepparton 70.3 halv IM
 • Canberra 70.3 halv IM
 • Auckland, Nya Zeeland 70.3 halv IM

Auckland, Nya Zeeland

Auckland, Nya Zeeland

Om någon sitter på tips och erfarenhet från Australien tar jag gärna emot tips på det. Ska vi lyckas med detta krävs en del förarbete. Ju mer vi vet desto mindre tid tar det.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.