Jag har skapat en preliminär säsongsplanering inför 2014. I denna planering ingår endast större internationella tävlingar vars datum redan spikats. Istället för att tävla överallt och hela tiden kommer jag att köra färre tävlingar. Jag kommer dessutom att spendera mindre tid i tävlingsfart under träning. Denna säsong var jag riktigt sliten i september månad. Jag tror att jag hade kunnat avsluta bra om jag inte tvingats börja om med min formtoppning efter att jag sprang sönder föttern under SM på Tjörn. Men för att ha en reserv bör jag lägga om passen något inför nästa säsong.

Under 2014 kommer jag även att köra mindre nationella tävlingar, både i Spanien och i Sverige. Jag kommer förmodligen även att ställa upp i några kortare cykeltävlingar.
Tävlingar
10 Maj – Mallorca halv Ironman (3,5)

18 maj – Half Challenge Barcelona (5)

1 juni – Zürich Halv Ironman (4)

27 juli – Zürich 5150 (3)

27 sept – Duathlon-VM ITU (5)*

18 oktober – Half Challenge Peguera (Mallorca) (4)

*Jag måste bli uttagen till denna tävling. Lyckas jag inte med det kör jag istället en halv Ironman. Jag har inte bestämt var jag i så fall kör.

Portocolom triathlon2013

Portocolom Triathlon, starten gick när bakomvarande startled till slut tryckt i eliten i vattnet.

Antingen till att jag valt att ha Barcelona som måltävling under våren beror på dess kuperade bana. Jag kör bra även på platta banor men jag får ofta problem med domningarna i benen under de platta tävlingarna. I Barcelona kan jag verkligen utnyttja min goda cykelförmåga på en kuperad och krokig bana. Att Zürich står för två tävlingsresor beror mest på att min vän Fredrik Bäckström bor där. Schweiz är toppen och att Fredrik bor där gör Zürich till ett självklart val.

Innan Zürich 70.3 - Andreas Lindén och Fredrik Bäckström

Jag har inte lagt ner några planer på att någon gång kvala till VM i Halv Ironman. Däremot har jag inga planer på att kvala till nästa år. Jag måste ta ett rejält kliv och köra bättre kvaltävlingar. Kanske blir det en asienturné om något år. Först ska jag styra om mitt ”arbete”. Jag jobbar nu på att snurra igång ett hjul som någon annan ska få hålla igång. Någon annan får njuta av trampandet, jag njuter av farten. Jag har trampat tillräckligt och behöver  fokusera på min simning och löpning.

Träningsläger
Under större delen av vintern/våren kommer jag att vara på Mallorca för att träna. I vår kommer jag endast att hålla i ett triathlonläger som pågår i en vecka. Resten av tiden går till min egen träning. Under sommaren stannar jag som vanligt i Sverige bortsett från någon/några resor till tävlingar.
Efter sommaren åker jag eventuellt ner till Andorra för att testa att träna på hög höjd i några veckor inför den sista tävlingen här på Mallorca. Landskapet är underbart kring det lilla furstendömet i Pyreneerna. Vad gäller höghöjdsträning har jag mycket att lära och än mer att testa.

Andorra höghöjdsträning

Andorra och photoshop

Januari till mars – Träning i Sverige och på Mallorca. Utöver detta lägger jag kanske även in träningsläger i Pontevedra (arrangör för Duathlon-VM) och/eller Barcelona för att testa banor och förbereda mig mentalt.

Februari till maj – Träning på Mallorca

Maj – Tävlingsresor till Barcelona och Zürich

Juni till september – Hemma i Sverige

September – Träning på Mallorca eller i Andorra

Oktober – Träning och tävling på Mallorca

Oktober till november – Anordnar och guidar vårt Trail Running Camp på Mallorca

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.