Jag och Ida har blivit lite bortskämda det senaste året. Tidigare hade vi fullt upp att marknadsföra våra träningsläger för att få in deltagare. Men nu går det relativt snabbt att få många deltagare. Till löparlägret (Mallorca Trail Running Camp) vi höll under hösten  sålde vi slut på alla platser väldigt tidigt. Sedan hade vi två avhopp och två inhopp sent. Visserligen var det bara ett väldigt litet läger men kul ändå att intresset var så stort. Vi funderar på att hålla ett sådant läger igen men har inte spikat datumet. Trots det har vi redan fyllt nästa löparläger om alla intressenter även anmäler sig.

I april 2015 arrangerar jag och Ida ett triathlonläger i Can Picafort, nära Alcudia, här på Mallorca. Jag var länge runt och letade bra boende, vägar, partners och platser inför nästa års läger. Till slut bestämde jag mig för Can Picafort. Orten där jag var på träningsläger både 2006 och 2007. Första gången jag var där fick jag cykla med Rasmus Henning. Men bara i 20 minuter. Sedan vurpade han i en glashal rondell och cyklade hem.
Triathlonlägret i påsk är ännu inte helt fullbokat. Men jag räknar med att det kommer att vara det innan nyår. Idag har vi ca 25 reserverade platser och hade från början en gräns på 30 deltagare. Den gränsen beror dock på när ankomst/utcheck blir. Lägret är under de två veckorna flytande. Man kan komma och åka när det passar en bäst.

Triathlonläger Triathlon Camp Alcudia Mallorca - Gruppen

Triathlonträningen och föreläsningarna

Triathlonlägret 2015 kommer att vara lite annorlunda än tidigare. Dels kommer vi att ha ett längre träningsläger. Med fler ledare. Därmed har vi också fler valmöjligheter och möjlighet till mer individuell anpassning. Deltagarantalet ökar lite gentemot årets triathlonläger. Dock är deltagarna fördelade på två veckor. Vi dubblar antalet ledare och har en expert per gren samt en expert på nutrition/styrka. Jag och och de andra ledarna kommer att föreläsa. Bland annat om kost/tävlingsnutrition, motivation och träningslära.

Träningen kommer att bli maximerad. Ingen kommer att kunna träna allt. Men med hjälp av oss tränare kan man skräddarsy lägret så att det passar bäst för ens egna form och ambition.
Då vi är fyra ledare för en mindre grupp deltagare går det att deltaga och få ut maximalt av lägret även man bara cyklar eller simmar/springer. Idag är det flera cyklister anmälda som är högst svårövertalade till både löpning och simning.

Triathlon Camp, triathlonläger Alcudia 2014
Jeff, till vänster, kommer att agera simcoach under lägret. Något han även gör till vardags i Södertälje och Stockholm.

Snabbfakta om Mallorca Triathlon Camp 2015

När?
4-19 april 2015. Kom och åk när du vill. Om du anländer/avreser på helgen ingår transfern i lägerkostnaden.

Var?
Triathlonlägret är i på ön Mallorca i Spanien. Hotellet vi bor på ligger strax utanför Can Picafort.

Hur?
Med fyra erfarna ledare som samtliga arbetat som coacher i triathlon/löpning/styrka/simning etc. får du precis den träning och rådgivning just du behöver. I snitt är vi en ledare per 6-7 deltagare. Välj fokus och få optimal träning inför 2015 års säsong.

Vem?
Lägret passar alla som har ett mål eller ambition inom triathlon, cykling, löpning och/eller simning. I och med mina erfarenheter av En Svensk Klassiker passar det även perfekt för dig som vill klara En Svensk Klassiker under 2015 eller 2016.

Varför?
Mallorca är den perfekta platsen för ett triathlonläger. Dessutom har vi en egen simbassäng på hotellet där vi kan köra många av våra simpass. Stranden och havet ligger bara 200m från hotellet, även där kommer vi att simträna.
Mallorca Training Camp har alltid som nisch att arrangera lite mindre läger för färre deltagare. Allt för att få den individuella anpassningen som många vill ha.

simning-måndag
På hotellet har vi en uppvärmd 25m-bassäng utomhus. Här kommer vi att köra många av våra simpass. Vi har bara 200m till havet och kommer därför att kunna variera oss med öppet vatten-simning ibland.

Tävla under triathlonlägret på Mallorca

Den 12 april 2015, mitt under triathlonlägret, går Portocolom International Triathlon. Vi kommer att åka buss dit och tävla med alla deltagare som är tävlingssugna redan i april. Det är en perfekt träningstävling eller till och med försäsongsmål, långt innan triathlonsäsongen i Sverige startat.

Pris:
Priset för triathlonlägret är 1200kr per natt första 7 nätterna. Därefter kostar lägret 1000kr per natt. Läs mer om lägret, priser och eventuella tillval på Mallorca Training Camp’s hemsida. Boka eller sänd intresseförfrågan från Mallorca Training Camps bokningsformulär. Ställ gärna frågor till mig via kontaktformuläret på Mallorca Training Camp’s hemsida eller via mitt egna kontaktformulär på min hemsida.

Portocolom triathlon2013
Portocolom International Triathlon är en riktigt bra tävling att starta säsongen med då dess distanser passar bra till ett träningsläger. 1000m/100km/10km eller 500m/50km/5km i följden simma/cykla/springa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.